Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Почетният консул на Молдова паркира „Ролс ройс” пред лъскаво консулство

Видяна: 146560 пъти

Сред лъскави коли и лукс в "Кепитъл Сити Център" засия и Почетното консулство на Молдова в Пловдив. До централния вход на една от най-известните бизнес сгради под тепетата са поставени пищни пана с герба на Молдова.
Като допълнение към фасадата са изградени и стоманени конструкции ,наподобяващи сенници, поставени са и табели на български, молдовски и английски език.
С решение на Министерския съвет от септември 2015 г за почетен консул е избран бизнесменът Веселин Чипев. Той е собственик и изпълнителен директор на няколко търговски дружества, включително и на сградата на "Кепитъл Сити Център" – аутсорсинг и IT център в Пловдив. Наскоро се сдоби и със сградата на бул. "Менделеев", до спортна зала "Колодрума".
Обичайна гледка на паркинга на бизнес центъра са лъскавите коли, сред които е и "Ролс ройса" с правителствени номера на почетния консул на Молдова. Очаква се в най-скоро време да отвори официално врати напълно обзаведеното Почетно консулство на Молдова с информационен център, където може да се намери актуална информация за политическия, културния, икономическия живот, правилата за правене на бизнес в Молдова, за молдовско–българските отношения и новини.
Консулският окръг обхваща областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора./топновини

Публикувана на
09 Юли 2016 година