Архив на статии от категория -> Пловдив

Първи фест на шоколада

Първи фест на шоколада

Фестивал на шоколада се проведе за първи път вчера в парк „Каменица“ . Демонстрираха как се извлича какао от мелница за какаови зърна. Показан беше и шоколадов макет на възрожденска къща от Стария град.
Най-изтъкнатите български сладкари, шоколатиери и майстори готвачи проявиха своите умения и рецепти, подчинени на шоколада.
Имаше творби от шоколад, рецепти с ш...

Свидетелка как заклаха младеж заради момиче търси баячка

Свидетелка как заклаха младеж заради момиче търси баячка

Полицаи все още издирват 18-годишния Никола Райчев от Пазарджик, който снощи малко след 18,45 ч. е намушкал с нож 21-годишния ученик в 12-ти клас Ангел Здравков. Младежът издъхна вследствие на кръвозагуба на път за болницата в града.
По непотвърдена информация Никола, който учел в местната гимназия по механотехника, след тежкото престъпление, взел колата на родителит...

Почина един от най-добриге неврохирурзи

Почина един от най-добриге неврохирурзи

Един от най-уважаваните лекари, водещ неврохирург от УМБАЛ "Св. Георги“ в Пловдив, д-р Стефан Райков е починал в софийска болница днес. Докторът, спасил стотици човешки животи, е роден през 1964 г. в Смолян.
От 1994 г. той бе републикански консултант, ординатор-неврохирург в УМБАЛ "Св. Георги" – Пловдив, а от 2010 година досега бе зам.-председател и председател е на...

Младеж убит след улична свада за жена

Младеж убит след улична свада за жена

21-годишен младеж е убит след улично скарване в Пазарджик. Извършителят е успял да избяга и се издирва, съобщиха от полицията.
Убийството е извършено снощи след възникнало спречкване между двама младежи, най-вероятно заради момиче, сочи първоначалната версия.
На улица са се сблъскали двама младежи - Ангел и Никола, при което по-младият - Никола, е извадил но...