Новина от категория Зелен дом
Архив на публикациите

6 цветя, които ще парфюмират дома ви

Видяна: 12688 пъти

Хоя (Восъче)
Наричано още восъчно растение или порцеланово цвете, хоя има приятна, сладка миризма. Много хора откриват, че видът Hoya carnosa мирише на шоколад или ванилия, а миризмата на Hoya kentiana им напомня на масло. Не е трудно да се грижите за това растения. То е чудесен избор дори за начинаещи градинари. Важно е да поддържате почвата леко влажна и да избягвате да излагате растението на пряка слънчева светлина.
Растения от рода Гераний
Към него спадат здравец, мушкато, сакъзче и т.н. Разнообразието от техните аромати е наистина впечатляващо. Те се нуждаят от много слънчева светлина и влажна почва, за да се чувстват перфектно.
Жасмин
В допълнение към красивите си подобни на звезда бели цветя, това растение има и прекрасен сладникав аромат, който е особено осезаем през нощта. Жасминът расте по-бързо, когато е изложен на слънчева светлина, така че го дръжте на прозорец с южно изложение, а лятото го изкарвайте навън. Освен това поддържайте почвата влажна, но не мокра.
Кубински риган
Кубинският риган, който понякога се нарича и мексиканска мента, не е нито риган, нито мента. Това е прекрасно растение с кадифени листа, на което можете да се насладите не само заради приятния му ментов аромат, но можете да го използвате и прясно или сушено за готвене. Кубинският риган расте най-добре до слънчев прозорец, ако го поливате около веднъж седмично.
Гардения
Тя е едно от най-ароматните растения, което има заслужено място в сърцата на много градинари. Гарденията има разкошни бели цветя и лъскави зелени листа, но може да е сложно да се грижите за него. Сред многото условия, които гарденията изисква, са умерена влажност, ниски температури и много светлина.
Лавандула
Въпреки че това не е много често срещано стайно растение, отглеждането на лавандула у дома може да ви донесе много ползи. Виолетовите му цветя изглеждат великолепно, а миризмата, която придава на къщата ви, е трудно да не се оцени. /розали

Публикувана на
15 Май 2021 година