Архив на статии от категория -> Зелен дом

Антуриум – цветето на страстта

Антуриум – цветето на страстта

Този род растения включва от 500 до 900 вида треви и лиани, които са разпространени най-вече в Централна и Южна Америка. Името му произхожда от латинските думи „anthos“ – цвят и „oura“ – опашка. И наистина формата на съцветията на някои антуриуми много напомня на опашка.

Все по-често това цвете може да се види в цветарските магазини, където го продават засадено...

Седем съвета за орхидеите у дома

Седем съвета за орхидеите у дома

Вижте 7 съвета, които ще ви помогнат да поддържате колекцията си от орхидеи винаги във форма.
Точното количество светлина
Веднъж да намерите подходящото място за вашите орхидеи у дома и по-голямата част от грижите ви ще изчезне. Орхидеите искат да са на светло, но да не са излагани на директно слънце, защото изгарят. Южно или югозападно изложение наприме...

Винка вместо петунии в горещините

Винка вместо петунии в горещините

Приликите и разликите между двата вида са и много, и малко.Но сега внимание обръщаме на по-малко познатата Catharanthus roseus.
Във Филипините войници по време на Втората световна война използвали мадагаскарския зимзелен вместо инсулин. Вследствие на това откритие започват изследвания на химичния му състав. През 1950 г. учени откриват неговите антидиабетични свойства. Следва...

Суанг Нонг Нуч- тропическият рай

Суанг Нонг Нуч- тропическият рай

Суанг Нонг Нуч се намира в Тайланд, в местността Патая, и както може да се очаква е една от най-известните туристически атракции за района заради гледките, които предлага, и които може да останат в сърцата на всеки, който веднъж ги е посетил при екскурзията си в Тайланд.
Посетите ли веднъж Суанг Нонг Нуч ще помислите, че сте попаднали в рая или пък в приказка. И с пр...