Архив на статии от категория -> Зелен дом

Красив и лесен за гледане

Красив и лесен за гледане

Цветовете на Хуерния зебрина изглеждат така, сякаш са излезли от фантастичен филм: венче, състоящо се от зеброва шарка на червено и кремаво оцветени венчелистчета с повдигнат, лъскав, подобен на каучук пръстен в центъра.
Важно е да знаете, че растението цъфти щедро от края на пролетта до лятото, и излъчва силна миризма, неприятна за човешкия нос, но проектирана от п...

7 растения, които ще донесат хармония в дома ви

7 растения, които ще донесат хармония в дома ви

Жасмин
Това растение има красиви бели цветове с невероятен аромат, който дори може да действа успокояващо, отнемащо стреса и вдъхващо енергия. Жасминът привлича положителната енергия в дома и помага за подобряването на взаимоотношенията между хората.
Розмарин
Растението розмарин има способността да пречиства въздуха, да насърчава както физическото,...

5 коледни растения в саксия

5 коледни растения в саксия

Вижте 5 коледни цветя в саксия, които може да си отгледате вкъщи или да подарите на вашите близки за Коледа.
Понсетия или Коледна звезда
Най-купуваното коледно цвете е Понсетията, наричана още Коледна звезда.
Растението има красиви, червени и доста едри цветчета, които се показват измежду тъмнозелени листа. Именно коледните й цветове са причината за...

7 цветя за тъмните ъгли на стаята

7 цветя за тъмните ъгли на стаята

Бамбук
Бамбукът е цвете, за което се смята, че носи късмет. Освен това не изисква никакви специални грижи - достатъчно е да натопите три стръка в стъклена ваза с вода, която периодично да завъртате към светлината. А най-хубавото е, че може да сложите бамбукът в някой от по-тъмните ъгли на стаята, защото за него това няма да е проблем.
Бромелия
Броме...