Новина от категория Зелен дом
Архив на публикациите

Суанг Нонг Нуч- тропическият рай

Видяна: 35560 пъти

Суанг Нонг Нуч се намира в Тайланд, в местността Патая, и както може да се очаква е една от най-известните туристически атракции за района заради гледките, които предлага, и които може да останат в сърцата на всеки, който веднъж ги е посетил при екскурзията си в Тайланд.
Посетите ли веднъж Суанг Нонг Нуч ще помислите, че сте попаднали в рая или пък в приказка. И с право. На територията на парка може да видите къщи в стар тайландски стил, различни вили, ресторанти и дори басейни.
Колкото и да си мислите, че вероятно градината е създадена в древни времена, това не е така. През не толкова далечната 1954 година, г-н Писит и г-жа Нонгнуч закупуват 600 акра земя, като първоначално идеята им е била да засядат плодни дръвчета. Но след едно от своите пътувания, г-жа Нонгнуч се отказва от идеята за дръвчетата и взема решение това да е бъдеща тропическа градина.
И така в близката 1980 година, градината бива официално отворена за посетители. Казва се Суанг Нонг Нуч. Суан означава „градина“.
Паркът има обособени Френска градина, умалено копие на градините на Версай, италианска, кът с бонсаи. Засадени са различни видове бромелии, орхидеи, както и повече от хиляда вида палми от цял свят, събрани от г-жа Нонг Нуч при пътуванията й в чужбина.
По-късно паркът е признат за най-голямата частна ботаническа колекция и се превръща в истинска тайландска забележителност, която туристите много харесват.
Това кътче от Рая е населено от гигантски тропически пеперуди и срещата с тях със сигурност един от най-интересните приключения.
В парка има и много тематични скулптурни композиции, включително и оригинални керамични съдове.
Всеки ден в парка има повече от 5000 души, които я посещават.

Публикувана на
11 Юли 2019 година