Архив на статии от категория -> Доктор

Кои продукти ускоряват стареенето

Кои продукти ускоряват стареенето

Всеки иска да забави процеса на стареене на организма. Разбира се, хората са различни, генетиката играе важна роля и от нея до голяма степен зависи дали ще имаме късмета да остаряваме бавно и красиво, или старостта ще се стовари върху нас неочаквано и със страшна сила.
Но има и неща, на които сме в състояние да повлияем и да забавим този неприятен процес. Това се отн...

От кои плодове се дебелее

От кои плодове се дебелее

В по-голямата си част плодовете са здравословни, но някои са с много високо съдържание на захар. Така че яденето на големи количества от тези тях може да повлияе на теглото и нивата на кръвната захар. Това е причината да знаете и да се въздържате от прекалена консумация на определени плодове. Ето кои от тях да избягвате:
Манго
Съдържа много фибри и други важни х...

Младите заразяват своите родители, баби и дядовци

Младите заразяват своите родители, баби и дядовци

Основните гнезда на разпространение на коронавирусната инфекция са училищата, не ресторантите. Такава позиция изрази пред Bulgaria ON AIR председателят на сдружението на на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.
По думите му, младите боледуват предимно леко, но заразяват своите възрастни родители, баби и дядовци.
"При хора над 70 г. не съм виждал...

Колко вредна е захарта?

Колко вредна е захарта?

През вековете този кристален подсладител - захарта, масово навлезе в закуските, напитките, червата и умовете на всеки човек. Това е причината за много от противоречията, които съществуват около захарта. Въпреки че всеки е запознат с вредностите, които причинява употребата на захар, ние ще обсъдим някои от основните митове, свързани с нея, пише на сайта medicalnewstoday.com.