Архив на статии от категория -> Доктор

Вода за уста, содата и бонбони с етерично масло убиват коронавируса

Вода за уста, содата и бонбони с етерично масло убиват коронавируса

От уважение към околните трябва максимално да стоим на закрити места с маски, защото така намаляваме риска за тяхното здраве. Маската държах и тук до последно не заради себе си, а за да пазя вас. Вие имате семейство и близки. Това е форма на уважение. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, член на Националния оперативен щаб, в ефира на Нова телевизия.
"Най-големият рис...

Три храни топят талията

Три храни топят талията

В тялото ни има различни видове мазнини – подкожни и висцерални. Подкожната мазнина е слой мазнини точно под кожата и като цяло не представлява огромен риск за здравето.
Висцералната мазнина (висцерална мастна тъкан) обаче е тип мазнина, която се намира около органите, включително стомаха, черния дроб и червата.
Смята се за най-опасния вид отлагане на мазнини за здравето. Уст...

5 признака, че ще ни удари диабет

5 признака, че ще ни удари диабет

Диабетът е заболяване, от което страдат много хора в целия свят. Никой човек обаче не заболява от диабет за един ден. Много преди това тялото дава редица предупредителни знаци, които повечето от нас не забелязват. Първият от тях е жаждата. Устните са сухи, а човек изпитва нужда от много вода. Дехидратацията всъщност идва от мозъка, макар да се усеща в устата. Мозъчните клетки се нуждая...

Как лекува прочутата рускиня Марва

Как лекува прочутата рускиня Марва

Eдин oт нaй-извecтнитe в цeлия cвят пpиpoдни лeчитeли, физиoтepaпeвти и биoxимици e pycĸинятa Mapвa Oгaнян. Tя имa дoĸтopcĸa cтeпeн, зaщитeнa c диcepтaция нa тeмa „Биoxимия нa xopмoнитe нa xипoтaлaмyca“. Изĸлючитeлнo пoпyляpнa e и ĸнигaтa ѝ „Злaтнитe пpaвилa нa пpиpoднaтa мeдицинa“.

Голяма популярност в световен мащаб жънат две от рецептите ѝ, които са пoдxoдящ...