Архив на статии от категория -> Доктор

Четири признака на слаб имунитет

Четири признака на слаб имунитет

Ако имате някои от тези симптоми, тогава би било по-добре да поработите върху повишаване на имунитета си.
Не можете да спрете да ядете сладко

Прекалената консумация на сладки неща, освен че увеличава теглото ви, може да навреди на имунната система, която след това няма да може да ви предпази от бактерии и вируси.
Не пиете дос...

Австралийски експерт с неочакван съвет какво предпазва от коронавирус

Австралийски експерт с неочакван съвет какво предпазва от коронавирус

Паниката около новият коронавирус COVID-19 обхваща все по-вече хора. Учени от цял свят търсят варианти за лечение и откриване на ваксина. Български лекари и експерти дадоха няколко насоки кои витамини да приемами и какво да правим, за да се предпазим от заразата.Към специалистите с друга препоръка се присъединява и австралийският експерт д-р Дейвид Бъртън.
Той разкри...

Ползата от водата с лимон на гладно била мит

Ползата от водата с лимон на гладно била мит

Много хора вярват, че пиенето на чаша вода с лимон на празен стомах сутрин премахва токсините от тялото, подобрява храносмилането, състоянието на кожата, подобрява имунитета и дори предотвратява развитието на рак.
Повечето от изброените лечебни свойства са не само преувеличени, но и предимно неверни, твърди Айтор Санчес, испански диетолог.Ако говорим за способността на напитката да отстраняв...

Какво причинява хемороиди и прости начини за тяхното лечение

Какво причинява хемороиди и прости начини за  тяхното лечение

Хемороидите обикновено се причиняват от повишено налягане поради бременност, наднормено тегло или напрежение по време на движенията на червата. Към средна възраст хемороидите стават често оплакване. До 50-годишна възраст около половината от населението е изпитало един или повече от класическите симптоми, които включват болка в ректума, сърбеж, кървене и евентуално пролапс (хемороиди,...