Архив на статии от категория -> Доктор

Тамянът лекува куп болести

Тамянът лекува куп болести

Ако не сте знаели, тамянът е изключително лечебен, ако се използва правилно. Получава се от дървото босвелия и представлява ароматна смола.
Дървото, от което се получава тамянът, расте в районите на Азия и Африка, а ароматът му е един от най-старите.

Днес тамянът се използва в ароматерапията, козметиката, масажа, но най-известното му приложение е в религиозните...

Огромен пробив в битката с диабета

Огромен пробив в битката с диабета

Канадски изследователи идентифицираха нова роля на витамин К за намаляване на риска от развитие на диабет тип 2, постигайки пробив след 15 години фундаментални изследвания. Проучване от май 2023 г., публикувано в Cell Reports, обяснява как витамин К помага за предотвратяване на диабет. Откритието на учените е „добре дошъл напредък в разбирането на механизмите зад диабета, заболяване, к...

Диета подмладява с 11 години

Диета подмладява с  11 години

Учени от университета на Вирджиния установиха, че определен хранителен режим може да подмлади човек. Биологичната възраст на жените може да намалее с 11,1 години, се казва в заключението на експертите. Съответната научна публикация е публикувана в изданието Aging.
В експеримента са участвали шест жени на възраст от 46 до 65 години.
Изследователите открили, че м...

Как може да се успокоите само с дишане

Как може да се успокоите само с дишане

Специалната техника за дишане 4-7-8 продължава само няколко минути, но дава невероятни резултати. С нея много бързо ще се почувствате по-спокойни и по-релаксирани.
Независимо дали сте подложени често на стрес или имате предразположеност към тревожни мисли, дишането може да ви помогне да се почувствате по-добре и то много бързо. Фокусирането върху дишането е прекрасе...