Архив на статии от категория -> Свободна зона

Мъж се сбогува с любимата и умря

Мъж се сбогува с любимата и умря

В град Рексъм, Уелс, мъж почина от коронавирусна инфекция по време на самоизолацията си. За прощалното му послание към любимата разказа „Мирър”.
47-годишният Тим Гали почувствал леки симптоми на заболяването на 21 март след ергенско парти. Първоначално леко го драскало гърлото, но после вдигнал температура. В понеделник, 23 март, решил да не ходи на работа и за все...

60% са лъжа!!!

60% са лъжа!!!

Асоциация на индустриалния капитал в България не подкрепя мярката за компенсация на държавата с 60% за спрените предприятия. Това става ясно от позиция на АИКБ, в която старанията на правителството да помогне в тежък момент бяха арогантно заклеймени. Ето какво твърдят от АИКБ:
Широко прокламираната подкрепа от 60 %, всъщност е едва 23 %, а прекратилите дейност предп...

Математик разкри кога ще е пикът на КОВИД-19

Математик разкри кога ще е пикът на КОВИД-19

Това, което предсказваме, става с точност. Кривата на инфекцията у нас не е класическа. Тя има по-друга динамика и ще се изправи. Това коментира пред БНТ ръководещият екипа от математици, които правят математически модели за разпространението на коронавируса проф. Николай Витанов. По думите му, ако епидемията беше класическа, вече е трябвало да сме в пика на заразата.

4 начина да разберете дали сте заразени

4 начина да разберете дали сте заразени

В контекста на глобалната пандемия на коронавирус е важно на първите етапи да се идентифицира инфекцията и незабавно да се потърси медицинска помощ. Има 4 метода, които ще ви помогнат да разберете дали имате коронавирус. Полезно е да знаете тази информация, за да се изолирате от другите навреме с помощта на прости диагностични методи и след това да се обадите на лекар у дома.<...