Архив на публикациите

Молдова благодарна на виден пловдивчанин

Видяна: 64360 пъти

Почетният консул на Молдова у нас д-р инж. Веселин Чипев е получил специално писмо от молдовския вицепремиер и министър на външните работи Андрей Галбур. В него той благодари за стойностния му принос към народа на Молдова в усилията за преодоляване на щетите от големите снегове, които предизвикаха сериозни бедствия в страната през апрал тази години.
В писмото се изразява задоволството от успешната работа на д-р инж. Чипев като почетен консул. Отбелязва се, че външното министерство и посолството в София се надяват още дълги години с неговите усилия отношенията между България и Молдова да се развиват ползотворно и за двата народа.
„Благодарен съм на вицепремиера, че оценява моята работа като почетен консул в България. Аз съм бизнесмен, свикнал съм да не работя на празни обороти. Такъв се старая да бъда и като дипломат. Вярвайте, връзките между България и Молдова няма да бъдат само на книга, работим усилено да се вършат реални неща.”, коментира д-р инж. Чипев пред репортер на „Пловдивмедия” в петък от Римския стадион, където той беше със семейството си на Международния филмов дрон-фестивал, който се провежда за втора година с негова помощ.

Публикувана на
28 Август 2017 година