Архив на статии от категория -> В общината

Шестима ще охраняват Гребната база през уикенда

Шестима ще охраняват Гребната база през уикенда

Шестима служители от Общинска охрана-Пловдив ще дежурят допълнително на Гребната база, за да забранят разходките на групи в зоната.
Съгласно заповедта на здравния министър забраната важи за парковете, градските градини, спортните и детските площадки и съоръжения на открито.
Призоваваме гражданите да спазват разпорежданията на Националния кризисен щаб, да проявя...

Извънредното разписание на градските автобуси остава в сила до 12 април

Извънредното разписание на градските автобуси остава в сила до 12 април

Със заповед на кмета Здравко Димитров извънредното разписание на автобусите по линиите на масовия обществен вътрешноградски транспорт в Пловдив се удължава до 12 април включително. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта”.
От понеделник рейсовете ще продължат да се движат с делнично разписание от 05:00 до 09:00 ч. и от 16:00 до 19:00 ч. В тези часов...

„Чистота” извози 400 000 кг. боклук от „Столипиново”

„Чистота” извози 400 000 кг. боклук от  „Столипиново”

Над 289 тона боклук са събрани от пространството между жилищните блокове 4003 и 4005 на ул. „Сокол” в квартал „Столипиново”. Мащабната акция по почистването на едно от най-замърсените места в града продължи три дни при пълна мобилизация на техника и екипи.
„Има още смет за събиране, но се налага временно да спрем и да изчакаме по-хубаво време, защото техниката ни за...

Дезинфекциращ гел и спирт ще бъдат дарени на болниците в Пловдив и областта

Дезинфекциращ гел  и спирт ще бъдат дарени на болниците в Пловдив и областта

13 456 литра етилов спирт, предоставен безвъзмездно от Агенция „Митници“ на РЗИ Пловдив, ще бъде дарен за нуждите на здравните заведения. Организацията по доставянето на дарението е възложена на областна администрация.
Пратката бе получена в двора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив и предадена от директора на службат...