Архив на статии от категория -> В общината

За какво отива Зико при премиера днес

За какво отива Зико при премиера днес

Обществената поръчка за Югоизточен обход на Пловдив, прекратена от Агенция "Пътна инфраструктура" заради пропуски в документация на кандидатите, ще бъде пусната отново. Това съобщи кметът Здравко Димитров след разговор с председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски.
"Обещаха да обявят процедурата още утре /б.а. днес/", обясни градоначалникът. Той ще п...

Кога в Пловдив ще пием вода от Балкана!?

Кога в Пловдив ще пием вода от Балкана!?

„Изграждането на водоснабдителна мрежа от язовир Въча към Пловдив и селищата в региона може да започне в рамките на една година. Очакваме само решението на експертния съвет в Областната администрация, насрочено за 10 ти февруари, за да преминем към следващата стъпка - изготвяне на „Идейно технически проект“. Това заяви професор Борис Цанков, който е ръководител на екипа по мащабното...

Общинският съвет гласува финансова помощ за гросмайстор Любен Попов

Общинският съвет гласува финансова помощ за гросмайстор Любен Попов

Общински съвет-Пловдив гласува да бъде отпусната финансова помощ в размер на 800 лв. на гросмайстор Любен Попов, удостоен със званието „Почетен гражданин на град Пловдив“ през 2007г. П редложението, изготвено от 10 общински съветници заради тежкото здравословно състояние на Попов, бе разгледано и прието на сесията на 26.01.2021г. с пълно единодушие.
Любен Попов е гросмайстор по шахмат повече...

Правят ново обръщало за автобусите

Правят ново обръщало за автобусите

Новото обръщало за автобусите в квартал „Прослав“ ще започне на функционира до броени дни в зависимост от метеорологичните условия. В това се увериха заместник-кметът Тодор Чонов и директорът на ОП „Организация и контрол по транспорта“ инж. Пламен Вълков. Днес те бяха на място, за да видят докъде е стигнало изграждането на зоната, където колите на градския транспорт ще спират за кратък престой.