Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Със 7 млн. лв. ще оправя бул. „В. Априлов”

Обявена е обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на бул. "Васил Априлов", съобщи кметът Иван Тотев.
Той припомни, че обществената поръчка е на стойност 7 млн. лева и обхваща участъка от Централна гара до ул. "Войнишка слава". В сумата е включена пълна реконструкция на булеварда, с подмяна на канализация, водопровод и всякакви подземни комуникации.
Доставката на тръби и част от обратния насип ще са за сметка на ВиК - Пловдив, каза още кметът. До синдика на фирма "Градски транспорт" пък е изпратено искане да бъде премахната контактната тролейбусна мрежа над целия булевард.
Първата копка за цялостната реконструкция на ключовия пловдивски булевард се очаква през лятото, уточни Тотев. Проектът е двуетапен, като сега ще стартира първата фаза, а вторият етап, който също е на стойност 7 млн. лв., включва и ново кръгово кръстовище с бул. "Шести септември".
В отсечката от кръстовището с бул. "Пещерско шосе" до ул. "Войнишка слава" бул. "Васил Априлов" ще бъде разширен, като на места ще има по две, а другаде - по три ленти в двете посоки. Ще бъдат премахнати всички временни павилиони около Държавна болница и на тяхно място ще бъдат оформени паркоместа. В проекта се вписва и изграждането на велоалея./топновини

Публикувана на
31 Март 2015 година