Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Райкмет даде старт на “Обичам те, българска реч”

Състезанието „Обичам те, българска реч”, посветено на 165-годишнината от рождението на Иван Вазов проведоха четвъртокласници от район “Северен” днес в гимназия “П. Яворов”. Стартът беше даден от районния кмет Ральо Ралев, след което Мартин Йорданов от ОДЗ”Космонавт” рецитира „Аз съм българче” . Участваха осем отбора.
Първото препятствие бе свързано с решаването на кръстословица „Патриот” – дума ключ към личността и творческото дело на Вазов. След това състезателите подредиха изречения от известни детски творби, по дадени в разбъркан ред думи. Най-много вълнения предизвика третото изпитание – написването на максимален брой думи за определено време и при спазване на изискването да бъдат употребени точно определени букви. Получи се невероятна колекция от думи, започващи с буквата „в”, но без в тях да има употреба на буквата „е”.
На първо място се класира отборът на СОУ „Хр.Г.Данов” , втори станаха учениците от СОУ „Н.Й.Вапцаров”, а трети – съна СОУ „П.Кр.Яворов”. Всички получиха от райкмета поименни грамоти за отличното си представяне и лакомства, както и по един сборник с материали за Националното външно оценяване за 4-ти клас.

Публикувана на
30 Март 2015 година