Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Ральо Ралев с малко пари ще прави много

Строителна програма за над 400 000 лева ще бъде реализирана през 2014г. в район „Северен“, съобщи райкметът Ральо Ралев. Половината от парите са осигурени от наеми на гаражи, останалите ще дойдат от голяма община. С тях ще бъдат направени тротоари, спортни и детски площадки, фитнеси на открито, нови асфалтови настилки и кърпежи на улици.

Катя КАЗАКОВА

170 хиляди ще бъдат вложени в преасфалтирането на улиците "Полковник Дрангов", „Сава Муткуров”, като успоредно ще се оправят и тротоарите. Ще бъдат направени и нови 45 паркоместа. Ще бъдат преасфалтирани още ул. „Гороцвет” и „Оборище”.
Поне 100 хиляди лева ще бъдат вложени в нови тротоари. Само за ул. „Огражден” са предвидени 20 хил.лв. За ул.”Орлова” и „Петрохан” в кв. „Тодор Каблешков” за тротоарни настилки ще идат 12 хиляди лева. „Инвестационната ни програма следва желанията на хората от района”, поясни инж. Ралев.
24 хиляди лева са заделени за нови пейки за градинките и междублоковите пространства. С парите ще могат да се купят поне 100, смята райкметът. 30 хиляди лева ще бъдат вложени в спортни площадки. Ще се възстанови тази на ул.”Гонда вода” с нова изкуствена настилка, с игрище за футбол на малки вратички и кошове. Вечер площадката ще се заключва, за да не се рушат съоръженията, поясни кметът. Нови фитнеси на открито ще има на бул. „Марица- Север” и в парк „Рибница”.
С парно отопление ще се сдобие пък новият филиал на ЦДГ”Бреза” на бул. „Дунав” . За целта са предвидени 35 хиляди лева.
За проектиране в програмата на кметството са заложени 16 хиляди лева. Идеята е да се направи нова алея по край река Марица по бул. „Марица- Север”- от моста на Панаира до моста на „Васил Априлов.
Ще бъдат облогородени и много междублокови пространства, като това на бул. „България”№№2-4.
За съгласуване в НКЖИ е изпратен проект за кабелизация в квартал "Гаганица". Надеждата на кмета е да направи главен колектор. В квартала има сто къщи, които са на септични ями.
За да облекчи работата на администрацията с гражданите, рай-кметът предвижда е създаването на фронт офис пред сегашните бараки на бул. "Цар Борис III- Обеденител".

Публикувана на
05 Февруари 2014 година