Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Превозвачите в Пловдив се разбунтуваха

Символичен протест започнаха от днес за 15 дни превозвачите в Пловдив. Те са категорични, че няма да участват в конкурса на общината за 8-те транспортни линии в града. След среща при областния управител Венцислав Каймаканов обявиха, че бойкотират конкурса, тъй като единственото заложено там условие е изисването за годините на автобусите.
В срещата участваха близо 90 процента от пловдивските превозвачи, сред тях бяха Веселин Дошков, Петко Ангелов, Мария Златанова.
Предупреждават, че ако след 15 дни няма промяна, за по един час дневно, ще спира транспортът по всички градски и извънградски линии за още 15 дни. „В случай на липсваща реакция, след 30 дни ще обявим ефективни протестни действия и ще поискаме оставката на кмета Иван Тотев.”, обяви председателят на Националното сдружение на автобусните превозвачи Васил Пиронков.
В отворено писмо до кмета, публичните институции и медиите превозвачите поставят шест изисквания, които да бъдат включени като условия за участие в процедурата за обществена поръчка за 8-те градски линии на Пловдив. Сред тях водещи са изискванията за минимален евролиценз Евро 3 или Евро 4, недопускане на автобуси без климатични инсталации и оптимално категоризиране на автобусите по години – новите да получават максимален брой точки, а тези, които са над 15 години да не се допускат до участие.

Публикувана на
04 Февруари 2014 година