Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Ще гласуват културния календар на Пловдив

Повече от 80 събития са включени в тазгодишния културен календар на Община Пловдив. Това стана ясно от предложението, което ще бъде гласувано на сесия на Общинския съвет в четвъртък. В него са включени както традиционни събития, така и нови фестивали, които за първи път ще бъдат представени на пловдивската публика.
“Тази година обръщаме по-голямо внимание на младежката аудитория.”, твърди ресорния зам.-кмет Стефан Стоянов. Сред събитията за младите пловдивчани е графити фестивал, който ще се проведе основно на надлез „Родопи“, както фестивалът за улични изкуства Стрийт Мастер. Той включва състезания по бийтбокс, скейтборд, фристайл и паркур. За първи път ще се проведе и международен фотосалон.
По случай 65 години от установяването на дипломатически отношения с Китай в Пловдив ще гостува оркестърът на забранения град от Пекин, както и филхармонията на побратимения на Пловдив град Шън Джъ. Филхармонията, която е от над 160 човека ще гостува на Античния театър през август.
През втората половина на месец май за първи път ще се проведе българо-испанският проект „Лукс“. Той представлява микс между живопис, документално кино и скулптура.
В календара се запазват традиционните Есенен салон на изкуствата, Международен фолклорен фестивал, Пловдивски джаз вечери, Фестивал на камерната музика, “Пловдив чете” и други./Дарик

Публикувана на
04 Февруари 2014 година