Искате ли да направите сутрешното си кафе не само по-вкусно, но и по-здравословно. Лекарят и гастроентеролог д-р Уил Булсевич споделя какво трябва да добавите към напитката, за да подобрите нейните полезни свойства, пише изданието eatingwell.com.
"Канелата е основата. Сладка е, върви с всичко и може да се комбинира с други подправки", каза той.
"Независимо дали добавяте канела към мляното кафе или я добавяте след варенето, няма как да сгрешите", казва специалистът.Щипка смляна канела ще помогне за подслаждане на горчивината и ще придаде приятен вкус на горчивата напитка. Освен това канелата съдържа много минерали като калций, манган, калий, желязо и магнезий. Дори ароматът на тази подправка повдига настроението ви и насърчава работата на мозъка. Канелата съдържа вещества, които понижават нивата на кръвната захар и помагат за облекчаване на стреса и нервното напрежение. Подправката е богата и на фибри и антиоксиданти. Канелата има и антибактериални, противовъзпалителни и антивирусни свойства.Тази подправка е много полезна за понижаване на холестерола и кръвната захар, профилактика на стомашно-чревни заболявания и облекчаване на симптомите на стомашно-чревни разстройства, лечение и профилактика на остри респираторни инфекции и болки в ставите. А също така съдейства за премахване на лошия дъх и облекчаване на главоболието.
В допълнение към тези ползи, канелата ще помогне в борбата с излишните килограми. Редовната консумация на кафе с канела почиства и възстановява кръвотворните процеси, подобрява храносмилането, помага за отслабване и стимулира изгарянето на мазнини. Отбелязано е, че консумацията на канела помага да се отървете от мастните натрупвания по корема, които трудно се коригират с помощта на физически упражнения.
23 Март 2025 година