Новина от категория България
Архив на публикациите

На мъж на 78 г. и жена на 53 им се родиха две близнета

Мъж на 78 години и жена на 53 години станаха родители на близнаци. Възрастта не ги притеснява, нещо повече - бащата Алекси от Поморие е категоричен, че откакто проплакали бебетата чувства прилив на енергия и сили.
В продължение на десетилетие той и 53-годишната Наталия правят опити да имат деца, докато най-накрая мечтата им се сбъдва. Осъзнават, че на тази възраст е по-нормално човек да се радва на внуци или да си гледа старините, но те имат друг път, по който да вървят.
Алекси Радев е старши спасител и треньор по айкидо и джудо, а хобито му е шахматът, заради което преди години създава и клуб в морския град.
"Сега усещам младостта да се връща в мен. За пореден път, защото преди това имам двама сина. Моят съвет към мъжете е да правят деца, защото България има нужда от здрави, силни, умни и интелигентни деца", призова мъжът.
Алекси се запознава с Наталия от Беларус преди 15 години, когато е спасител на плаж в "Слънчев бряг". Влюбват се и тя остава в България.
"Направихме неуспешен опит за дете преди 10 години. Не се отказахме, продължихме да опитваме, борихме се и достигнахме целта си", допълни той.
Сред множеството поздравления в социалните мрежи най-задаваният въпрос към смелата двойка е как са се решили на тази стъпка предвид възрастта им.
"Чувствам се добре, много съм доволна. Моята голяма мечта са тези бебенца - Ростислав и Дарина. Няма нищо страшно в това да станеш родител на тази възраст. Господ с нас", споделя Наталия Грищук.
"Реших се, защото имам още много сили. И съм сигурен, че и други мъже ще последват моя пример. Независимо, че възрастта наляга. Правят се деца и до 100 години", каза Радев пред Nova. И отправи пожелание в стих към дамите. "Жени, недейте нивга остарява. Бъдете като липовия цвят, макар и рано да прецъфтява, той пази дълго своя аромат. Правете деца!".
Близнацитe са родени в седмия месец заради появила се хипертония при майката и ще останат в бургаската неонатология под наблюдение.труд

Публикувана на
10 Юли 2024 година