Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Снимат продължението на „Дяволът носи Прада“

„Дисни“ работи по продължение на „Дяволът носи Прада“, съобщава Variety. Все още няма яснота дали оригиналният актьорски състав ще се събере отново заедно на екран, но новият сюжет го предвижда.
Хитовата продукция от 2006 г. бе с участието на Мерил Стрийп като леденостудената и крайно взискателна редакторка на модно списание Миранда Прийстли, и Емили Блънт и Ан Хатауей като нейните асистентки.
Проектът е в начална фаза, тъй като става ясно, че в момента текат преговори с Алин Брош МакКена, сценаристка на първия филм.
Сюжетът е пресъздаден за наши дни – Прийстли е принудена да пригоди кариерата си към време, в което традиционните хартиени издания са в упадък.
За да спаси списанието си, тя трябва да се обърне към бившата си асистентка (Блънт), която сега е изпълнителен директор на компания за луксозни стоки, и да лобира за реклама.
„Дяволът носи Прада“ е базиран на едноименния роман на Лорън Уайзбъргър от 2003 г. за историята на едно момиче с кошмарни преживявания в офиса на редактор на влиятелно модно списание.
Смята се, че прототип на Миранда Прийстли е самата Ана Уинтур, главната редакторка на „Вог“, тъй като авторката работи като нейна асистентка в реалния живот.телеграф

Публикувана на
10 Юли 2024 година