Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Актриса в Софийския районен съд: Имах интимни отношения с Вергов!

Актрисата Диана Димитрова се яви в Софийски районен съд на поредното заседание по делото, заведено от Юлиан Вергов за обида. Актьорът отново не дойде в съдебна зала, като бе представляван от своя адвокат Ина Лулчева. Той съди актрисата за обида заради неин статус в социалната мрежа Фейсбук.
„Аз тази публикация не съм я писала в моя личен Фейсбук профил. Мисля, че съм съвременен човек и правя разлика между ФБ профил, страница, група и събитие. Този статус е написан в моята ФБ страница. Кратката предистория за всичко това е много важна и тя е, че на 28 ноември 2022 г. споделих в моята официална ФБ страница 4 снимки, на които се вижда, че върху мен е упражнено насилие. Мотивацията ми да ги споделя е да предпазя други жени от мълчание. Исках да ги предупредя да не допускат моята грешка. Споделянето на тази дълго пазена тайна беше неразбираемо за някои хора, защото бяха минали повече от 5 години. Мисля, че за насилието няма давност. Публикацията имаше огромен обществен отзвук и прокуратурата се самосезира“, разказа пред съда Диана.
„От bTV направиха репортаж по темата, без да казвам имена. Видях, че след излъчването му, имах изтрито съобщение по Вайбър от Юлиан Вергов. Заради това дадох показания в полицията и направих скриншот на изтритото съобщение, като тогава съобщих, че лицето, упражнило насилие върху мен, е Юлиан Вергов“, каза актрисата.
„Освен професионални и приятелски отношения с Вергов имах и интимни отношения. В този период той беше разделен с майката на дъщеря си, както я наричаше. Не познавам госпожата и никога не съм контактувала с нея. С дъщеря си ме запозна лично, когато я водеше на терен – на снимки. Нашите отношения не бяха тайна за никого. Ние имаме и снимки от публични събития. Дъщеря му ми е споделяла почти всичко, което й се случва в училище и междучасията, както и неща, които мен лично ме обезпокоиха“, разказа актрисата.
„Искам да кажа нещо, което никога не съм казвала до този момент. Алена (бел. ред. дъщерята на Юлиан Вергов) беше тормозена психически, вкъщи я наричаха „дебела“ баща ѝ и дядо ѝ по бащина линия. Тя се затваряше в стаята си, плачеше и звънеше по телефона на мен. Вечерта преди побоя, който Вергов ми причини, той ми се обади и ме заплаши, че ще ме пребие на следващия ден. Не разбрах причината за това и до ден днешен не я зная. На следващия ден заснехме предвидената сцена, поисках да поговорим, а той продължи да ме псува пред колегите. Последвах го в гардеробната на снимачната площадка и на излизане от там, той ме вдигна, удари ме в стената и се свлякох на пода. Изрита ме в лявата част на тялото“, обясни Диана, като по време на разказа актрисата се разстрои и се наложи да отпие няколко глътки вода преди да продължи разказа си.
„Продуцентът ме разубеди да си вадя медицинско свидетелство тогава. През 2017-а нямаше много успешни сериали и осъзнах, че колегите ми ще загубят работата си. Това е предисторията на всичко“, каза тя.
„В официалната ми ФБ страница изразих негативната си оценка за Юлиан Вергов, след като прочетох официалното му изявление по случая, като споменава моето име. В него той пише, че съм изпращала съобщения на дъщеря му „чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на 15-годишното си дете. Повярвайте ми – не искате да знаете, какво видях там“.
„С това изявление той ме дискредитира пред обществото. С него той изманипулира обществото, че съм се държала непристойно“, категорична бе актрисата.
„След всичко това получих хипертонична криза. Не отричам думите си, които написах в своята лична ФБ страница. Да, мнението ми е, че този човек е - рецидивист с психични отклонения и изрод в преносен и житейски смисъл. Думата „изрод“ има преносно значение в речника, и означава „човек с извратен морал“. Аз друга оценка за поведението на този човек, който ме преби, не се извини и не съжали, нямам. Моето лично мнение е, че моралът на Вергов е извратен“, каза пред съда Диана Димитрова.труд

Публикувана на
10 Юли 2024 година