Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Арестуваха по първи петли в дома му председателя на „Русофили“

Арестуваха председателя на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски. Той е бил задържан от ДАНС днес“, заяви депутатът от „БСП за България“ Иван Петков.
"Днес сутринта около 5.30 часа служители на полиция и ДАНС са влезли по брутален начин в дома на моя приятел Златомир Дьовленски. Разбили са вратата , правили са обиски у тях. Отвели са го с белезници. Майка му е в шок. След това ми се обади Калин Милчев и ми съобщи, че в централата на БСП има полиция. Все още няма яснота защо е арестуван Дьовленски. "Мога само да предполагам" , коментира соцдепутат Двамата с Дьовленски са били в Русия през март, където Петков е имал лекция на Младежки форум в Сочи. Визитата не била тайна. Дори е публикувал снимки във Фейсбук.
От сайта на община Родопи е видно, че Дьовленски работи там като младши експерт в отдел „Координация и проекти“. Докторант е в Пловдивския университет, както и аспирант в Астраханския държавен университет в Русия. Бил е кандидат за депутат от БСП за България през 2022 г.трафикнюз

Публикувана на
08 Юли 2024 година