Новина от категория България
Архив на публикациите

Делян Пеевски към Доган: Винаги си можел да разчиташ на мен

Конфликт между почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на партията Делян Пеевски няма, твърди се в позиция на Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията. В нея Пеевски се обръща лично към Доган с думите: "Винаги съм бил до теб, винаги си можел да разчиташ на мен и това не се е променило".

Ето и пълната позиция на Делян Пеевски:
Всеки, преживял дълго време в политическия живот знае, че твърде често и лесно могат да се пресичат граници. И това винаги се е смятало за част от неписаните правила на играта. Но, дори и в тази игра има граници, които не се преминават. Никога и по никакъв повод.
Като политик аз мога да приема много неща и съм доказал, че мога да ги преодолея и въпреки казаните тежки думи и противопоставяния, съм съумявал да намеря диалога и балансите.
Едно нещо няма да приема, няма да допусна и няма да подмина - никой, независимо от мотив, мерак, личен или групов егоизъм, няма право да ме противопостави с почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.
Да съм ясен - противопоставяне Доган-Пеевски няма и не може да има! Конфликт Доган-Пеевски няма и не може да има! Тема Доган-Пеевски няма и не може да има!
Доган е лидерът, до когото неизменно съм бил в най-трудните моменти, независимо от всичко! Когато са го предавали, когато е било трудно, когато всички са се изпокривали, аз пак съм бил до него. И другото - той винаги е бил до мен, дори когато е било много, много трудно. Винаги сме били заедно.
Той много добре знае това. И всеки от тези, които говорят днес, също знаят това. И няма да приема да си приписват ролята на говорители, медиатори или не знам какви си измислени фактори.
А тъй като тези дни се нагледахме и наслушахме на интриги, внушения, подмяна и манипулации, ще се обърна с цялото си уважение към г-н Доган, за да кажа само едно "винаги съм бил до теб, винаги си можел да разчиташ на мен и това не се е променило".
Защото Доган е основателят и почетен председател на Движението за права и свободи и това никой, нито за миг не е оспорил в партията и не бих допуснал да бъде оспорено от никого.
Това е смисълът на трите букви ДПС - да защитава, да променя живота на нашите хора, а сега задачата ни е и да изкупим грешки, които сме направили през годините.
Никой не може да отрече направеното от мен за ДПС и нашите хора от една година, насам, след дългия застой.
Ако някой го отрича - нека дойде да спорим.
И ако моята вина е, че извадих ДПС от изолация и дадох надежда на нашите хора, тази вина съм готов да я нося.
Ще бъде ли по-силно ДПС, ако Доган и Пеевски не са заедно!? Слава Богу, този въпрос изобщо не е на дневен ред.
Но трябва да сме честни с хората и да признаем - тема има и конфликт има.
И темата е Пеевски-дерибеите.
Дерибеите, които забогатяха на гърба на Доган. Които тормозеха хората с "това за нагоре, това за мен, мене ме праща" и т.н. И хората ни и самите дерибеи много добре знаят за какво говоря!
Дерибеите, които сега бъркат в душите на хората. И защо? От страх? От мерак? От алчност?
Те нямат аргумент за нещо, сторено от мен, срещу ДПС и хората на ДПС. Но правя и ще направя всичко, за да приключа темата с тях и да престанат да тормозят нашите хора.
И напомням, че по места няма нито един изключен, освен тези, за които са настоявали нашите хора.
Винаги, независимо от това, какво се случва ще бъда с тези хора, заради които поех тежестта на отговорността да бъда председател на партията.
За всички останали теми, винаги, когато е трябвало съм разговарял с абсолютно всички. Никой не е разговарял с колегите повече от мен.
За заседанията и двамата председатели въпрос е липсата на инициатива, но това не може да бъде застрашаващ целостта на партията проблем.
Истинската тема, обаче, е Новото начало.
Това изплаши дерибеите.
Това, което в момента те правят се случва с натиск, с мачкане на хора, което повече няма да бъде допускано.
Аз няма да изоставя принципите на Новото начало!
Ще дам шанс на младите хора и обновлението, защото ние доказахме, че можем да сме силни.
Искам младите да виждат, че има смисъл да подкрепят ДПС.
Защото хората видяха и повярваха какво можем.
ДПС стана втора политическа сила с 47 депутата, със своите активни кметове и силна местна власт и не трябва да позволяваме нищо да ни спре по този път!
Трябва да бъдем обединени, да сме заедно!

Публикувана на
07 Юли 2024 година