Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Братът на Камата в дългове до шия

Братът на футболната звезда Христо Стоичков е потънал до шия в дългове. Той дължи поне 200 000 лева, които няма изгледи скоро да изплати. Пеуспелият футболист, който цял живот се жалва, че страда незаслужено в сянката на известния си батко, се е върнал от Германия без пукнато евро и потънал в тежки дългове.

Преди време Цанко отпрашил за най-силната европейска икономика с идеята да работи здраво и спестява душмански, за да може да върне дълговете, в които е потънал. Да, но... Германия не успяла да задържи волната птичка. Неговите другари издадоха, че в момента затъналия в блатото на живота брат на Камата се е покрил в Пловдив, понеже доста от аверите го натискали да им върне парите, които взел назаем.
Цанко е силно огорчен от Христо Стоичков. Често казвал: „Какво толкова е направил, даде ми 100 бона и една кола”. Парите отпуснал на брат си за старт на бизнес в Харманли. Партньорът на Цанко обаче го изиграл и сега му дължи 200 000 лева.
Самият Христо обаче твърди, че пръснал по разхайтения си брат поне 2 милиона лева. „Това са глупости”, опровергава низвергнатият роднина. Той разказва, че когато бил на 11 години, напуснал училище и заминал с батко си за Барселона. Тогава Христо му превеждал по 1000-2000 евро на месец – но нищо повече. Заедно с колата и 100-те хиляди лева – това не прави 2 милиона, жалва се по-малкият брат. „Като футболист психически ме убиха само защото батко ми е Христо Стоичков”, изплака Цанко.
Цанко, който през ноември ще навърши 45 години, имаше амбиции да влезе в политиката. През 2021-а пред Нова телевизия изненадващо сподели, че планира да основе партия, с която да се яви на следващите избори. Очевидно обаче плановете му са се разсъхнали. Допреди да емигрира в Германия, той живееше заедно с майка си Пенка в къщата им в пловдивското село Ясно поле.
Леля Пенка, както я наричат всички в околията, е изключително дейна натура и не се плаши от труд. На 75 години бойната старица произвежда богата реколта от зарзават, наскоро обрала и гроздето и сложила материал за домашна ракия. Гледала и животни, а фризерът ѝ целогодишно бил пълен с месо. За последно тя видяла сина си Христо по телевизията. Майката на Камата отдавна не му се сърди, че нямал време редовно да я посещава в родния дом. Не го притеснявала и по телефона. През годините неведнъж са излизали медийни публикации, твърдящи, че в семейство Стоичкови има непрекъснати раздори. Въпреки търканията помежду си обаче всички се обичали и подкрепяли, макар да не се събирали често на една маса.хотарена

Публикувана на
07 Юли 2024 година