Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Какво носи бедност у дома

Мнозина от нас вкъщи ходят с чехли. Някои използват и джапанки, но удобството на чехлите не може да се сравни с нищо друго.
Е, сега от jenata.blitz.bg ще поговорим именно за чехлите и ще разкрием няколко неща за тях, които дори и не подозирате! Можете да изживеете огромна част от живота си, без да знаете как чехлите пряко влияят върху живота ни… дори Съдбата ни!

Узнаете ли тези неща може просто да „видите светлината“ - оказва се, че много неща, свързани с чехлите правим погрешно и се предполага, че те дори могат да доведат до сериозни проблеми в ежедневието ни.
Оказва се, че не можете да подарите такива обувки на всеки, а също така, че не бива да ги споделяте – едни чехли трябва да се носят само от вас и от никой друг! Дори когато дойде време да ги изхвърлите, трябва да се придържате към определен ритуал.
Ще се запитате защо? Ами оказа се, че всички нещастия в живота ни, в дома ни, в семейството ни, може да произлизат именно от чехлите! Да, точно така! Те може да се окажат „енергиен вампир“.
Има още нещо важно - някои чехли просто не могат да се носят. Смята се, че скъсаните, мръсни, износени, стари обувки носят бедност на хората и „отнемат” здравето им.
Защо не трябва да давате чехлите си на гости - пазете се
От древни времена някои хора са вярвали, че нещата, които човек често използва, като гъба, „поглъщат“ неговата енергия. Това важи особено за неща, с които човек е бил в контакт от дълго време. Чехлите са точно това, което е достатъчно близо до тялото, така че те уж могат да съхраняват част от енергията на човек и няма смисъл да я „хабите“.
Освен това има и материалната част на въпроса. Чехлите са много лично нещо и гъбичките по краката не са рядкост. Затова си струва да се предпазите и ако искате да бъдете гостоприемен домакин/домакиня, вземете обувки за еднократна употреба за гости.
Възможно ли е да носите чужди чехли?
Опитайте се да не влизате в контакт с обувките на други хора, особено ако се опитват да ви ги натрапят. Добрите маниери и тактът са добри неща, но трябва да се научите да защитавате границите си и да не се поддавате на убеждаване. Ако чувствате, че наистина не ви харесва предложението да носите нечии чехли, просто кажете уверено „не“.
Интересни знаци за домашни чехли
Когато говорят за обувки, хората често използват думата „чифт“. Това е идентичен израз и за двойка (двойка хора). Може би затова има суеверие, според което самотните хора трябва да имат чисти и нови чехли у дома. Ако все още не сте срещнали сродната си душа, можете да си купите нови обувки и да ги скриете от всички - някои смятат, че по този начин можете да привлечете своя човек в дома си. Има и едно интересно поверие, което засяга личния ви живот - ако намерите чехъл, скоро можете да намерите любим човек.
Ето някои други суеверия, свързани с чехлите:
• ако случайно обуете лявата чехла на десния крак, а дясната на левия - приятелите могат да клюкарстват зад гърба ви;
• домашният любимец прешишка чехлите – ще имате неочаквани гостите;
• изгубени обувки - сбогуване с токсични хора, нелюбима работа или обременяващи отговорности;
• кучето ухапа обувката – това ще доведе до скандали в семейството;
• сложите чехлите до входната вратата - някой от близките ви скоро ще се изнесе от къщата;
• разпръснати обувки - загуба на енергия;
• ако носите чехлите на починал човек, тогава може да се случи бедствие. Смята се, че може би същата болест, която е имал починалият, ще се „залепи“за вас;
• смесването на женски и мъжки обувки означава раздор в семейството.
Народно поверие!
Ако човек умре и чехлите му останат, измийте ги с течаща вода и ги изхвърлете навън в кофа за боклук.
Възможно ли е да приемете чехли като подарък?
Етикетът казва, че можете да подарите такива обувки на тези, които са много близо до вас и те определено няма да търсят някаква уловка във вашия подарък. Като цяло хората свързват чехлите с предстоящия път, тоест те са почти предвестници на раздяла.
Освен това има страх, че поради такъв подарък не само раздялата, но и смъртта и кавгите могат да „влязат“ в жилището ви. Тоест такъв подарък може да предизвика доста сериозни опасения сред хората, които са суеверни.
Какво да правим със старите чехли
Оказва се, че не можете просто да вземете чехлите си, да ги поставите в торба за боклук с други отпадъци и да ги хвърлите в кофата. Всичко е много по-сложно поради факта, че хората вярват в „импрегнирането“ на това нещо с енергия.
Ето какво трябва да направите, преди да изхвърлите тези обувки в кошчето:
• вариант едно - увийте го в торба;
• вариант две е да ги поставите в кутия.
Много хора вярват, че най-добрият начин да се отървете от нещо е просто да го изгорите, но за съжаление изгарянето на каучук, например, не е екологичен и опасен вариант.
Защо мъжът трябва да носи чехли в къщата?
Някои смятат, че ако съпругът не носи чехли у дома, той уж ще се „отдалечи“ от жена си. Има и друго поверие за чехлите, което се отнася до верността - за да няма предателство в семейството, се препоръчва да поставите чехлите си близо до леглото, а не под него. / jenata.blitz.bg

Публикувана на
21 Юни 2024 година