Новина от категория България
Архив на публикациите

„Да, шантав съм!“

„Разбира се, че ще ми бъде трудно и се притеснявам за това, което ми предстои. Промяната изобщо не е малка за мен, както и за семейството ми. Но смятам, че бързо ще свикнем и всичко ще се нареди по най-добрия начин.“ Това разкри бившият народен представител Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, след като се разбра, че става евродепутат. Той благодари на всички, които са гласували за него – 27 000 души, и е категоричен, че няма да разочарова хората, но не крие притеснението си от предстоящото му приключение.
Хазарта ще замине за Брюксел с жена си и двете си деца, които ще започнат изцяло нов живот в белгийската столица. Най-малката им дъщеря Юлия е само на 3 годинки, но изглежда, че детството ѝ ще премине извън България.
„Очаквам с нетърпение да дойде краят на този мандат, за да покажа на всички, че не са сгрешили за избора си. Благодарен съм и на семейството ми, че е плътно до мен и ме подкрепя“, споделя Ицо Хазарта.
Според класацията на „Политико“ Хазарта е един от 23-мата най-шантави депутати в новия Европейски парламент.
„Хип-хоп изпълнителят спечели място от листата на ПП-ДБ. Песните му набраха милиони слушания онлайн и се превърнаха в мелодии на протестите срещу корупцията“, пише изданието.
То обръща специално внимание на видеоклипа на песента на Ицо Хазарта „Имам човек“, в която рапърът гони корумпираните представители на българската държавна система и ги изпарява с пръскачка за инсектициди.
„Не ме интересува какво говорят хората за мен, стига да знам, че аз съм си удържал на думата и правя всичко по силите си, за да изпълня всички дадени от мен обещания. Нека съм шантав, и по-добре“, категоричен е Ицо Хазарта.
По думите му той е единственият българин, попаднал в класацията тази година, и това не е случайно, тъй като думите му са чути, а действията разбрани.
„При първите ми срещи с децата в домовете преди две години и половина говорех малко повечко, отколкото бе нужно. После се усетих и започнах повече да ги слушам, отколкото да им говоря. Това се оказа безценно училище за мен. Чуваш ги, разбираш проблемите им и се стараеш да дадеш всичко от себе си, за да помогнеш“, заявява той.
По този повод е категоричен, че така ще прави и с всички останали хора – иска да ги чуе.
Междувременно се разчу, че след като успя да попадне в Европейския парламент, Ицо Хазарта е решил да се вземе в ръце и да опресни бързешком английския си език, за да може да общува с останалите депутати от политическото си семейство в Брюксел. Няколко пъти в седмицата учителка по езика на Шекспир идвала в дома на депутата, за да го обучава, а Хазарта сериозно налягал над уроците.
„Ицо няма дори висше образование! Той завърши Класическата гимназия и след това не записа нищо, тъй като кариерата му на рапър тръгна стремглаво и дотам“, коментират негови колеги от ПП.ретро

Публикувана на
20 Юни 2024 година