Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Срещнаха се, поговориха си, полуразбраха се, не се скараха

„Ако очаквате някаква конкретика - не мога да ви дам такава. Защото изслушахме техните идеи и оттук-нататък ще трябва да ги обсъдим с колегите. Да помислим. Но така или иначе - това беше първа среща. Нищо конкретно не се случи на нея. Казахме някои наши приоритети”, заяви Тошко Йорданов пред журналисти след срещата си с преговорния екип на ГЕРБ-СДС в Народното събрание.
На масата за преговори седнаха трите дами от ГЕРБ - Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачев, а на масата срещу тях застанаха Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова.
По думите му „ситуацията е достатъчно тежка и сложна: „Защото страната без правителство е блокирана. А от друга – с лошо правителство е по-зле. От година и нещо обясняваме, че най-правилният вариант за нас е експертен кабинет. Колегите от ГЕРБ явно са достигнали до тази идея. Но от идеята до експертен кабинет до реализацията му има много работа”.
Пороведеният разговор с ГЕРБ е бил "по конкретика, а не беше общ".
„Хората си споделиха управленската програма. Ще помоля да не се правят някакви генерални изводи. Не сме разговаряли за министри. Между идеи и реализации има определен път за извървяване", посочи той.
На срещата от страна на ИТН са били Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова.
ИТН са втората парламентарна формация след ДПС, която прие поканата за разговори за излъчване на експертно правителство, водени от преговорния екип на ГЕРБ-СДС в състав Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.
Очаква се и представителите на "Величие" да не се появят при ГЕРБ. Ако заканата им се осъществи, то разговори ще са водени само между ДПС, ГЕРБ и ИТН.

Публикувана на
18 Юни 2024 година