Новина от категория Бг клюки
Архив на публикациите

Мара Отварачката надви Теодора

Фолкпевицата Мария победи колежката си Теодора в YouTube и след 14-дневно прекъсване новият й видеоклип „Малка черна рокля“ отново е достъпен, видя „Телеграф“. „Ще пия едно питие по този случай, че се поболях за тия две седмици“, коментира певицата.
Право
Спорът между двете изпълнителки е за авторските права на песента, която преди 13 г. излезе в изпълнение на колежката й под името „Моят номер“. „Продуцентите на Теодора имат претенции единствено върху българския текст. YouTube ме задължи да им предоставя цялата документация за песента – договора с автора, гръцкия композитор Фивос, разрешение от автентичния автор на текста за неговата преработка. Аз съм се консултирала с най-добрия адвокат по авторско право, който ме е уверил, че един текст може да се преработи с разрешение от автентичния автор. Екипът на YouTube в Америка е разгледал документите и е преценил, че съм в правото си да ми върнат достъпа до клипа“, сподели пред „Телеграф“ Мария.
Истина
Въпреки че е пуснала вече една искова молба в Софийския районен съд, певицата смята да подаде още една – за пропуснати ползи. „Аз и още няколко певци единствени в България правим такива скъпи продукции. И не го правим, за да се гледаме по телевизията, а за да работим. Така че ще си потърся и тези права. А на Фен ТВ забраних да ми излъчват вече клиповете по тяхната телевизия, защото явно хубавите ни отношения до този момент за тях не струват нищо. Ще се боря докрай за истината в съда. Призовала съм брата на Теодора, който е писан като автор, да бъде разпитан с детектор и ако излъже, да бъде подведен по съдебна отговорност, защото това си е чисто престъпление. Освен това искам да ми се извинят публично за накърненото ми достойнство като жена, певица, майка, като дама“, добави още звездата. хотарена

Публикувана на
15 Юни 2024 година