Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Представяща се за самотна и болна проси, после яхва БМВ

За пореден случай на злоупотреба с добротата на хората алармира жител на столичния квартал "Младост". Жена се представя за самотна майка в затруднено положение. Тя обикаля в квартала и търси милостиня в района на хранителни магазини.
За една от случките разказа потърпевш, който е предложил да напазарува на жената, вместо да ѝ даде пари, каквото е било искането ѝ.
Ето цялата история, споделена в мрежата, с цел хората да бъдат бдителни към подобен вид измами:
„Кауфланд, Младост 4, 12.06., 18:00 ч.
Стандартна схема на жена, представяща се за самотна, бедна майка, на ръба, която причаква хората и им иска пари.
Гледам я - не изглежда толкова пък драматично.
Решавам да видя къде ще му излезе краят и й предлагам да напазарувам нещо, вместо да давам пари. Съгласява се. Тръгваме. Пита ме дали наистина искам да се разказвам с детето (бях с дъщеря ми) чак до вътре, вместо да й дам пари. Потвърдих, че имаме време. Първа лампа в главата ми светва!
Започвам да я разпитвам откъде е. Прави ми впечатление, че е твърде нахакана за бедна майка. От далечен друг квартал. Какво прави тук - работи като чистачка, ама пак тия пусти пари не стигали...Втора лапма!
"Какво ще пазаруваме", питам я аз. Тя казва "Ми, стандартни неща - масло, сирене, пилешко филе". Тук вече на лицето ми се изписва озадачение как хляб, мляко, картоф, ориз, изобщо не присъстват в ума на една гладуваща майка, на 2 деца. Трета лампа, досещате се нямаше, защото нещата вече са ясни.
Докато говоря с нея се спира момче до нас, което работи в близкия обект за бързо хранене. Започва да ми разказва как тази жена е всеки ден там, а в края на деня я прибира черен джип. Тя изпада в истерия и започва да обикаля нервно, звънейки на някого. Даже влиза в магазина да се оплаква, че я тормози.
Отидохме с нея. Тя още повече се ядоса - разбирам я, този глад нерви жестоко. Естествено излезе.
Говорим с управителя - знаем ги, има много, нищо не можем да направим.
От 112 казаха, че докато дойдат тя ще си тръгне! Тях и да призовавам, файда никаква.
Та, добре, че са многолюдните фейсбук групи, че да има поне минимален начин човек да даде гласност и спаси следващият будала.
И черният джип дойде накрая (хубавичко BMW, последен модел, явно тая беднотия добре печели), но явно нахалството им е в повече, тъй като не тръгнаха, а само обсъдиха ситуацията, след което тя невъзмутимо продължи да се оглежда за нови жертви.
А, да каката беше много ядосана, че я снимах. Не знам защо. Сигурно я е срам от пустата немотия...“, гласи разказът, цитиран от Глас Нюз.
Коментарите под поста не закъсняха
„Вече човек да няма вяра в нищо, не знаеш като направиш добро, на кого реално го правиш, много жалко…“
„Предложих на тази г-жа или нейна колежка, която много прилича на нея кроасани и каквото имам в колата от на детето запасите и тя ми се изсмя. Декември 2023 пред магазин ХИТ (Младост).“
„Някъде ми се прокрадва мисълта, че човек в истински трудно положение, няма да тръгне да проси пред магазина или където и да било. Повечето събират хартия, предават бутилки, но не търсят такъв тип "помощ". Колкото до тази - на челото ѝ е изписано, че е измамница!“
„Същата жена миналата седмица обикаляше паркинга на Лидл в Младост 3. Спря ме с абсолютно същата причина. Отказах да й дам пари, но й дадох част от продуктите, които бяхме напазарували.. уж да нахрани децата си. Помня, че физиономията й коренно се промени, когато разбра, че няма шанс да й дам пари.“ /блиц

Публикувана на
14 Юни 2024 година