Новина от категория България
Архив на публикациите

Лена на Просто Киро: Няма да се женя за Миро!

Макар Лена Бориславова да роди дъщеря си Деа преди едва 9 месеца, не я свъртя дълго време у дома. Оказва се, че юристката от ПП е прехвърлила майчинството на майка си, за да може да е по-ефективна в политическата си дейност, пише най-тиражният столичен всекидневник "Уикенд".
В случаите, в които бабата е заета, ще го води на работа, а колегите й от щаба ще й помагат със смяна на пампер сите.
Лена има връзка с партньора си Мирослав Иванов от 11 лета, а появата на дъщеря им е логично продължение на дългогодишните им отношения. Тя е доволна, че също работи в сферата на политиката и е най-голямата й подкрепа. „Ако не беше той, може би щях да се откажа!“ признава юристката.
Въпреки слуховете за тайна сватба, Бориславова отрича такава да се е състояла. С любимия й в действителност правят планове за венчавка още през 2020 г., но те пропадат заради пандемията. Иначе дори имат резервация за ресторант. Всичко е готово – меню, цветя, фотограф. Лена даже си набелязва рокля. После обаче фокусът на младото семейство се измества и време за тържество не остава.
„Вече не знам дали има смисъл от подпис. Имаше момент, в който си мислех, че моите баби и дядовци ще искат да видят брачното свидетелство, за да са спокойни, но те сякаш също са на модерна вълна и никой не ме е питал „ама кога ще го направите?“. Един лист хартия няма как да покаже стабилността на връзката, ако нея я няма. Мисля следващото ни голямо събитие да е кръщенето на Деа. Ще направим тържество и ще съберем най-близките си хора“, споделя брюнетката.
Когато Деа е едва на 5 месеца, Бориславова заминава с нея на международно събитие чак в Южна Корея. Летят със самолет по 16 часа в посока, но пътуването минава приятно и неусетно. „За мен това беше ново място. Преди политиката, да пътешествам беше лесно, сега с графика на парламента е тромава организация“, коментира амбициозната дама.
„Исках да покажа, че ще премина през всичко и ще оцелея!, коментира Лена. Освен юрист, Лена Бориславова е и основен двигател на партия „Продължаваме Промяната“. Родена е на 8 октомври 1989 г. в София. Завършва 91-ва немска езикова гимназия „Проф. К. Гълъбов“ в София, а след това следва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира в Харвард, където е член на „Европейската асоциация на правистите от Харвард“ и на „Харвардската правна и бизнес асоциация“.
През 2018г. става една от трите българки в престижната европейска класация на списание „Форбс“ - „30 под 30“, в категория „Политика и право. Класацията отличава най-добрите млади лидери, изобретатели и предприемачи на Европа.
По време на правителството на Кирил Петко е говорител на МС и началник на политическия кабинет на премиера. Сега е кандидат за депутат от коалицията ПП-ДБ.лупа

Публикувана на
11 Юни 2024 година