Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Червена бомба: Корнелия подаде оставка!!!

Непоклатимата на поста си Корнелия Нинова е подала оставка, разбра от свои позитански източници „Пловдивмедия“. Това беше потвърдено от самата нея на нарочна пресконференция. Остана неразбрано коя е причината. Обясненията й бяха общи приказки. Като й се знае характерът й на „или аз ще съм лидер, или БСП си отива“, не е учудващо, че тя не си призна, че е довела партията до девета глуха. Въпреки че призна, че резултатите от изборите били катастрофални за водената от нея Столетница.
Динко ПЕТКОВ

Припомняме, че вчера Младежкото обединение на БСП поиска оставката на лидера на партията Корнелия Нинова заради лошите резултати на социалистите на провелите се в неделя избори 2 в 1 – за депутати и за евродепутати.
Те опънаха протестен транспарант с надписи "промяна" и "оставка" върху фасадата на централата на БСП.„Винаги проблемът е в лидера. Рибата се вмирисва откъм главата. Когато една организацията не върви добре, лидерът трябва да понесе отговорност”, категорични са младежите в Българската социалистическа партия. Младежите в БСП искат да бъде свикан спешно Национален съвет на партията, който да свика Конгрес след две седмици.
Нищо чудно за следизборната си реакция Нинова да посочи и лични причини. Нещо от рода, че няма как да отделя време на семейството си. „Мъжът ми, горкият, от кога не е ял боб, сготвен от мен. Тъкмо да го запържа и ми се обаждат от централата за появил се неотложен проблем!“, вероятно ще обясни тя. Или пък мушкатото на терасата изсъхнало, защото няма кой да го полива. „Таман хвана лейката и на пожар ми звънят, че Бойко Борисов се изказал нещо по мой адрес и трябва спешно да го поставя на място!“, ще е една от причините да хвърли оставката.
Драмата с оставката на червената председателка не е от тези избори - от години недоволни в партията я притискат да предаде властта, но всеки път Нинова отговаряше твърдо, че не възнамерява да слезе от лидерското място в Столетницата.
На пресконференцията тя заговори, че се…оттегля от ръководстовото. На Национален съвет на БСП щяло да се вземе решението. А после на конгрес на партията ще се избере кой да й бъде вождът. „Корнелия отново си остави вратичка да остане начело на БСП“, коментират запознати.
Тя обяви, че временно ще я замества някой от зам.-председателите й. Според слуховете из червените кулоари, на нейно място ще седне варненският социалист Борислав Гуцанов. „От трън, та на глог!“, коментират напуснали партията от Пловдив, недоволни, че Корнелия Нинова управляваше БСП, все едно е някаква фамилна фирма.
Корнелия се похвали, че БСП останала единствената лява партия. Всички други, претендиращи да са в лявото пространство, останали на тези избори под чертата. По време на пресконференцията плътно до Корнелия беше нейният партиен консилиери Свиленски. Той беше ухилен, все едно БСП е спечелила изборите. Дума не стана защо само Корнелия поема вината за провала. И не беше ли редно цялото ръководство на партията да бъде шкартирано.

Публикувана на
11 Юни 2024 година