Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Майката на Стоичков предрича нови избори

Майката на Христо Стоичков не успя да гласува на изминалите избори за български и за европейски парламент. Тя не бе допусната, защото не фигурираше в списъците в село Ясно поле, където живее. Пред "България Днес" леля Пенка обясни, че вината е изцяло нейна и няма никакъв скандал. По адресна регистрация тя се води в град Пловдив и трябвало да си извади удостоверение, но е забравила.
"Не си извадих бележка, за да мога да гласувам тук, в Ясно поле. Тази година много задължения имах и направо бях изключила. Няма друга причина, поради която да не са ме допуснали да гласувам. Нямаше никакъв проблем, хората си ме обичат и уважават тук, в селото. Грешката си е изцяло моя. Не успях да отида до Пловдив да гласувам, защото нямаме автобус в неделя, а аз не съм шофьорка. През уикендите хората си имат планове и не исках да ангажирам никой да ме кара. С един глас повече или по-малко, все тая", обяснява Стоичкова. Майката на легендарния футболист е убедена, че кабинет няма да може да се състави с резултатите след вота.
"След 4 месеца пак ще имаме избори. Баба Ванга ми е предсказвала много отдавна какво ще се случва. Навремето ми каза много истини, които ми се сбъдват", допълва 76-годишната жена. Тя не се вълнува чак толкова много от политиката, а повече от Евро 2024.
"Очаквам с нетърпение европейското първенство по футбол, гледам си всички мачове. Имаме детски отбор и в селото. През новия сезон дано да успеем да направим и мъжки състав, че миналата година нещо се разтури отборът. С това се разтоварвам аз, това са емоциите. Ицо обикаля по света постоянно, затова и рядко се виждаме, но се чуваме по телефона", довери още Пенка Стоичкова.
Камата от своя страна гласува в САЩ. Синът на леля Пенка даде своя вот на машина в Маями, където живее. Тази седмица той ще се прибере в България. Ицо заедно с друг герой от САЩ '94 - Красимир Балъков, ще вземат участие в престижен голф турнир. Надпреварата за първи път ще се проведе в "Пирин Голф & Кънтри Клуб" от 14 до 16 юни и ще събере топголфъри от цяла Европа на възраст над 50 години.

Публикувана на
11 Юни 2024 година