Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

"Полицайчета, сега идвам!"

Състоянието на ранения полицай е добро, след като е претърпял операция, каза директорът на СДВР Любомир Николов по повод простреляния снощи полицай. При получен сигнал за междусъседски сигнал към полунощ се отзовават двама полицаи и единият е прострелян. Другият полицай възпира извършителя с тейзър. Техническото средство, с което са парализирали извършителя, го е спасило.
"Полицаят предотврати голяма трагедия и спаси три човешки живота – неговия, на колегата му и на нападателя", каза Николов. Раненият униформен е млад полицай, от 6-7 месеца е в системата на МВР и е бил с опитен служител в момента.
Служителите на полицейските сили имат тейзър във всеки един екип за противодействие на насилие, каза още Любомир Николов.
Малко преди полунощ в събота е получен сигнал за междусъседски спор в Нови Искър. Изпратен е екип от двама полицаи - опитен с над 24 години стаж и негов млад колега с около половин година служба. Разбрали, че мъж заплашва, че ще убие свой съсед и опитали да говорят с него.
"Той тръгна. Каза: "Ще се върна след малко". Връщайки се, видяхме, че извади пушка, зареди я, възпроизведе изстрел", каза Цветан Найденов, командир на отделение във Второ Районно управление.
Куршумът попаднал в ръката на младия полицай. Опитният му колега го вкарал в патрулната кола, оказал му първа помощ и спрял с колан кървенето. Екшънът обаче продължил:
"Видяхме лицето, че се насочва към нас с думите "полицайчета, сега идвам". Видях, че е с нож в себе си и прецених, че не трябва да взимам огнестрелното оръжие. Взех тейзър. Временно го парализира за секунди, докато го задържим", разказа Цветан Найденов.
Извършителят е на 67 години, известен е като Ники Плешивия и е познайник на полицията с предишни провинения. Срещу него досега не е имало сигнали от подобен тип.
"Той е излежал три присъди за различни престъпления. Има грабежи, има противозаконно отнемане на автомобили, има и домови кражби. Така че, това е наш познайник, Ники Плешивия е неговият прякор", обобщи Любомир Николов.
Прокуратурата вече му е повдигнала обвинения, предстои да поиска постоянното му задържане. В момента той е в болница с белодробна недостатъчност.блиц

Публикувана на
11 Юни 2024 година