Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Супермаска подмладява, пази кожата от рак

Много често след 45-годишна възраст кожата започва да губи своята еластичност, тя увисва и на ръцете, и на шията, и на корема, и на бедрата. Освен това увлечението по диети, рязкото отслабване, хормоналните промени – всичко това се отразява на състоянието на кожата, която, за съжаление, няма начин да се възстанови както е била на младини.
И все пак съществува средство, което до голяма степен ще помогне за възвръщане еластичността на кожата, стига да го прилагате редовно.

Камфорово масло – популярно и ефективно средство за кожата и косата. Прилага се при акне, отстраняване на белези, изглаждане на бръчки, ускоряване растежа на косата. Благодарение на наситения си състав и способността си да насърчава клетките към обновяване този продукт дава отличен ефект, ако се обтривате с него с цел отслабване и изпъване на кожата.
Внимание! Камфоровото масло не трябва да се използва от болни с епилепсия, както и от хора с хиперчувствителност към този препарат.
Кафе и по-точно кофеин е най-верният помощник на тези, чиято кожа е изгубила своята еластичност и е започнала да старее. Кофеинът активизира обменните процеси, укрепва и подобрява еластичността на кожата. И не на последно място – предотвратява рак на кожата.
Необходими съставки:
• 2 супени лъжици утайка от кафе;
• половин, най-много 1 чаена лъжичка камфорово масло;
• 2 супени лъжици козметична глина – от аптеката.
Начин на приготвяне и прилагане: Разтворете глината във вода съгласно инструкцията на опаковката, така че да се получи маса с консистенция на гъста сметана. Добавете утайката от кафето и камфоровото масло и разбъркайте много добре. Количеството камфор е индивидуално и зависи от чувствителността на кожата, затова най-добре започнете с половин чаена лъжичка.
Нанасяйте от тази смес по проблемните зони на кожата, след което увийте с кухненска хартия и опитайте да прикрепите плътно, за да се осигури термоефект. Дръжте тази своеобразна маска 30-40 минути, след което отмийте с топла вода и нанесете подхранващ крем. Лечебният курс е 10 такива процедури (по 2-3 на седмица) и ако го изпълните, ще забележите една по-изпъната и гладка кожа.
Ефектът ще е виден още след първата процедура: ще изчезне видната увисналост и отпуснатост на кожата, ще се възстанови балансът на влагата и тя ще стане гладка и еластична. Това действително е забележително средство, може спокойно да го споделите с приятелки.

Публикувана на
31 Май 2024 година