Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Защо да държите лук до леглото си

Хората през Средновековието са смятали лука за толкова ценен, че тогава са можели да го използват, за да плащат наема си. В днешно време това е невъзможно, но това, което можете да направите, е да го поставите близо до леглото си вечер!
Има стар трик от 1500 г., според който нарязването на лук на четвъртинки и поставянето му близо до леглото ви ще помогне за облекчаване на кашлицата. Дори са смятали, че може напълно да предотврати настинка и грип. Идеята идва от антибактериалните свойства на лука, който уж абсорбира мръсния въздух. Науката не подкрепя това в наши дни, но има много други неща, които можете да правите с лук в спалнята.
Детокс
Някои хора използват лука като странно средство за детоксикация. Нарязвате лука на филийки, слагате по една на долната част на всеки крак и обувате чорапи, за да остане на място за една нощ. Явно лукът има силата да прочиства токсините от тялото през краката.
За затопляне на краката
Или може би краката ви са студени през нощта? Опитайте да натриете малко суров лук върху пръстите на краката си - това трябва да засили кръвообращението и да затопли областта. След това обуйте удобни чорапи, хвърлете се под одеялото и оставете магията на лука да си свърши работата!
За по-добър сън
Лукът също насърчава по-добрия сън. Той съдържа определена аминокиселина, която действа като естествен седатив. Ако нарежете глава лук и я сложите близо до леглото, можете да сте сигурни, че ще спите хубаво.

Публикувана на
12 Май 2024 година