Архив на публикациите

Как Адел свали 40 кг

Интересната сиртуинова диета е една от най-новите. Тя стана любима за много от популярните личности по света и е известна с това, че позволява червено вино и шоколад. Именно с тази диета певицата Адел стопи цели 40 кг.
Създателите й настояват, че сиртуиновата диета е тайната за отключване на загубата на мазнини и предотвратяване на болести. Здравните експерти обаче предупреждават, че тази диета може да не отговаря напълно на твърденията и дори може да е лоша идея.
Тази статия предоставя информация, основана на факти за сиртуиновата диета (sirtfood diet) и нейните потенциални ползи за здравето, пише spiritell.com.
Новата сиртуинова диета е разработена от двама диетолози на знаменитости, работещи за частна фитнес зала във Великобритания.
През първата седмица на екстремно ограничаване на калориите само около една трета от загубата на тегло идва от мазнини, докато останалите две трети идват от вода, мускули и гликоген. Вероятно тази диета може да ви помогне да свалите няколко килограма в началото, но най-вероятно ще се върнат, когато я спрете.
Новата сиртуинова диета има две фази, които продължават общо 3 седмици. След това можете да продължите да укрепвате диетата си, като включите възможно най-много храни, съдържащи сиртуин, които са лесни за намиране.
Примерно меню:
Голяма част от диетата се състои в прясно изцедения сок, който ще трябва да си правите между един и три пъти дневно.
Зелен сок за сиртуинова диета
75 грама къдраво зеле
30 грама рукола
5 грама магданоз
2 пръчки целина
1 см джинджифил
половин зелена ябълка
половин лимон
половин чаена лъжичка зелен чай
Първа фаза
Първата фаза продължава 7 дни и включва ограничаване на калориите и много зелен сок. Той е предназначен да ускори загубата на тегло и се твърди, че ви помага да загубите 3,2 кг за 7 дни.
През първите 3 дни от първа фаза приемът на калории е ограничен до 1000 калории. Пиете три зелени сока на ден плюс едно нормално хранене.
Примерите за хранене включват тофу, омлет с млечни продукти или запържени скариди с юфка от елда.
На 4-7-ия ден от първа фаза приемът на калории се увеличава до 1500. Това включва два зелени сока на ден и още две ястия, богати на сиртуин.
Фаза втора
Фаза втора продължава 2 седмици. По време на тази фаза „поддръжка“ трябва да продължите да отслабвате постоянно.
Няма конкретно ограничение на калориите за тази фаза. Вместо това ядете три пъти само храни, съдържащи сиртуин, и един зелен сок на ден. Отново ястията се избират от рецепти, предоставени в книгата.
Примерно меню за сиртуинова диета за фаза 1 (дни - 4 до 7) от диетата sirtfood:
Закуска: Започнете деня с порция зелен сок sirtfood.
Обяд: Насладете се на питателна храна от табуле от елда с ягоди.
Междинно хапване: Вземете още една порция зелен сок sirtfood.
Вечеря: Насладете се на маринована печена риба, придружена от пържени зеленчуци и сусам.
Имайте предвид, че това е само пример и диетата sirtfood обикновено включва разнообразни ястия и закуски през цялата седмица.телеграф

Публикувана на
22 Април 2024 година