Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Джеймс Хетфийлд татуира средния си пръст с праха на звезда от Motorhead

Вокалистът и китарист на Metallica Джеймс Хетфийлд има нова татуировка, която включва част от праха на Леми Килмистър като почит към звездата на Motorhead. В публикация в Instagram в сряда Хетфийлд показа дизайна на асо пика, гравиран на средния му пръст.
Мастилото е смесено с част от останките, дадени на Хетфийлд, след като Леми почина от рак през 2015 г. „Поздрав към моя приятел и вдъхновение г-н Леми Килмистър. Без него нямаше да има Metallica“, написа той. Хетфийлд добави, че татуировката е проектирана от известния татуист Кори Милър.
Килмистър (на снимката долу), наричан галено Леми, основава Motorhead през 1975 г. Групата стана британски пионер на хеви метъла, издавайки 22 албума, включително емблематичния Ace of Spades от 1980 г. и заглавната му песен като химн. Metallica, които са продали повече от 100 милиона албума по целия свят, са плод на влиянието на Motorhead върху тяхното формиране, звук и кариера.
Говорейки през 2016 г., Хетфийлд каза на Kerrang!, че смъртта на Леми го е "объркала". „Видението ми за него беше като статуя на безсмъртен човек. Когато мина, това ме изплаши като „къде е нашият капитан сега?“. Той ни беше кръстник. "Няма съмнение, че без него нямаше да има Metallica. Когато той беше наоколо, просто се чувстваше, че нещата ще бъдат наред", каза той.
Миналата година американската група записа своя четвърти албум номер едно в Обединеното кралство и първи от 15 години със 72 Seasons. Необичайната възпоменателна татуировка на Хетфийлд не е първия път, когато прахът на Леми се използва, за да се отдаде почит на сцената. През март тази година беше обявено, че урна с някои от тях ще бъде поставена на хеви метъл фестивала Bloodstock в Catton Park в Derbyshire. телеграф

Публикувана на
21 Април 2024 година