Новина от категория България
Архив на публикациите

Слави Трифонов: Внимание, лъжци!

Внимание - лъжци! Това е простичко и кратко обръщение към хората, които ще гласуват за ПП/ДБ и към медиите, които продължават да ги обичат и да се опияняват от лъжата. В случая, дори и аз няма да разкривам лъжите на лидерите на ПП/ДБ, а ще ви покажа как си ги разкриват самите те.
Слави ТРИФОНОВ

Ако и сега тези, които гласуват за тях и медиите, които ги обичат, продължават да държат на тях, най-простичкият отговор е, че обичат да бъдат лъгани или искат да бъдат излъгани точно от тези хора.
Лъжа номер едно:
На въпроса „Кой предложи този кръг лица да бъдат номинирани за служебен министър-председател?“, Христо Иванов отговори пред БНР, цитирам: „Кой предложи, не мога да си спомня, защото разговорът е минал миналото лято“, край на цитата.
Христо, но аз знам какво направи миналото лято. Ти не помниш, но аз знам. Знам и какво направи и тази зима. На 14 декември 2023 г., в деловодството на Народното Събрание, се внася проект за решение с номер 49-354-04-315, в което се предлага промяна в параграф 6, чл. 99 от Конституцията.
В ал.5 се предлага следния текст: „Досегашното изречение второ се изменя така: „Със служебен министър-председател се назначава измежду Председателя на НС, председателя на ВКС, управителя или подуправетеля на БНБ, председателят или зам.-председателят на Сметната палата и Омбутсмана или негов заместник.“
На кого е първият подпис под това предложение? И подписът е на…този подпис е на… Христо Иванов!
Значи, Христо, ти, освен че забравяш какво говориш, забравяш и под какво се подписваш.
Дали е вярно това, че не помниш Христо? Не, не е. Ти много добре помниш, но лъжеш, защото така ти изнася.
Лъжа номер две: По повод номинациите за служебен премиер, отново пред БНР, Кирил Петков заяви следното: „Кандидатите за служебен премиер бяха така обрисувани, че няма избор, но реално имаше избор. Ние знаем, че Андрей Гюров, ако беше избран, нямаше да откаже, и то не защото иска, а защото щеше да го види като отговорност към Конституцията и към България“, край на цитата.
Това казва Кирил Петков за Андрей Гюров пред БНР.
А пред Нова ТВ самият Андрей Гюров казва следното: „Единствената позиция, която и към момента мога да споделя, е, че не съм давал съгласие за служебен премиер“, край на цитата.
Един от двамата лъже. Познайте кой? И отговорът е… неговото име е… точно така, познахте… Кирил Петков.
Значи, уважаеми гласоподаватели и уважаеми медии, те, не стига, че сами лъжат, но и сами се опровергават.
Така че, внимание - лъжци! Знаете ги как изглеждат, знаете ги как говорят. Дали ще им повярвате, си зависи само от вас.
И това, което казвам, няма нищо общо с празника на лъжата - Първи април. Тия хора лъжат всеки ден!

Публикувана на
02 Април 2024 година