Новина от категория България
Архив на публикациите

Хората, които могат едновременно да дъвчат дъвка и да ходят, не са много

„Димитър Главчев е изключително почтен и добър човек“, коментира по бТВ депутатът от ГЕРБ-СДС и почетен председател на движение „Гергьовден“ Любен Дилов-син.
„След изказването на Борисов не мислех, че това ще е изборът на президента, но това е умен избор, за което поздравявам Радев. Не мисля, че Главчев ще ни разочарова или ще ни даде повод за упреци“, допълни той.
„От всички възможности в момента Димитър Радев и Димитър Главчев бяха най-добрите. Съмнения винаги ще има. Срокът за избор на служебен премиер е къс. Второ – има действащ парламент и парламентарен контрол. В тази част промяната в Конституцията е добър – за непрекъсваемост на легислатурата. Най-големият кахър на Конституцията е този ограничен списък за служебен премиер. Подкрепихме го по силата на логиката, че е предложение на нашите партньори. И други щуротии подкрепихме на нашите партньори. Само ще ви припомня ветрените паркове“, посочи Любен Дилов.
„В България хората, които могат едновременно да дъвчат дъвка и да ходят, не са много. То няма с кого. Пак трябва да се говори. Надявам се коалиционната култура да се появи. Далеч съм от мечтите за германски модел, където леви и десни управляваха. Политиката 95% е да накараш чиновниците да работят добре и да са добри. Другите 5% са мечти и пропаганда. Критиката ми към изборите е, че чиновниците ще се ослушват три месеца откъде ще задуха вятърът, а те трябва да работят“, обясни Дилов-син..

Публикувана на
30 Март 2024 година