Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

"Айде влизай, не се дърпай, ще ставаш премиер!"

Изкуството имитира живота, или обратно. Този вечен въпрос избуя със страшна покрай драмите с министър-председателя на България. Segabg припомня култов клип на групата НЛО от 1996 г. (с участието на актьорите Велко Кънев, Георги Мамалев, Павел Попандов и Антон Радичев във видеото) показва как се търси премиер, когато се налага, пък няма - ами... издирва се край контейнерите за боклук. То и сега е почти същото.

След като партиите върнаха мандата неизпълнен, сума ти хора отказаха на президента да станат служебен премиер, а други му заръчваха: тоз недей, оня не притеснявай... Никой не ще, а трябва!
Мерцедес спира до човек с кофа за боклук. "Айде влизай, не се дърпай, ще ставаш премиер!", казват му важни хора в черни костюми. "Ама как бе, не искам, имам косопад, лумбаго, ишиас..", реди бъдещият премиер. По някое време пробва да пробута съседа баджанак: "Направете военен преврат, той е старшина, ще се навие!". "Ама нямаме хора за набор да попълваме, какъв военен преврат, бе!", чува насреща.
Накрая, след като поразмисля ще се съгласи ли жена му, позаплашен със шамари, и най-вече след като разбира, че държавата ще му плаща сметките за ток и парно, нашият човек се съгласява. И хуква с кофата да тича пред мерцедеса. Народна музика звучи.
Такъв е сюжетът на клипа. Шега ама, колко да е шега? лупа

Публикувана на
30 Март 2024 година