Новина от категория България
Архив на публикациите

Съучениците на изчезналата Ивана лепели дъвки в косата й

Родителите на Ивана Георгиева от Дупница, която изчезна на 22 февруари, са се срамували от заболяването на дъщеря си. Това разкри кметът на града Първан Дангов. „Те бяха при мен и ми казаха, че ги е било срам да кажат, че детето им е такова“, каза той“. По думите му Ивана няма поставена диагноза. Но според него, ако тя е била лекувана и е пиела лекарства, е нямало да се стигне до изчезването й.
17- годишното момиче си тръгнало от училище миналия четвъртък, оставяйки в класната стая телефона и раницата си и изчезнало. Ден по-късно якето й е открито преди тунела за главен път Е79 в Дупница. От нея обаче няма и следа. Камера я е уловила как върви по потник. Това е последната следа от нея.
Момичето не е имало приятели, поне не от класа. Единственият й прозорец към света е бил мобилният й телефон, с който никога не се разделяло.
Преди време пак изчезнала. Била със семейството си в Благоевград на пазар. Изведнъж просто се изпарила. Тогава си имала приятел. Оказало се, че тръгнала с него. Баща й се обадил и я намерил. Отвел я със скандал.
Откакто влязла в пубертета, Ивана започнала да се облича по-предизвикателно. Започнала да задава въпроси за секс. Търсила разговор с учители на тази тема. Но така и не срещнала разбиране.
Станала по-шумна. Започнала да говори цинизми, наливала се с енергийни напитки. Била пред изключване заради поведението си.
От друга страна била натикана в ъгъла от съучениците си. Постоянно й се подигравали. Последно момичето се остригало, защото съучениците й залепили дъвка в косата. Ивана не могла да я премахне и се подстригала.
Малко преди изчезването си пък била болна от грип. Избил й херпес на устата, а връстниците й започнали да я подиграват.
Пред медиите Виолета Стефанова - директорка на училището, в което учи момичето, категорично отрече Ивана да е била тормозена в клас. По думите й Ивана тормозела децата с поведението си.
Класната ръководителка Весела Владимирова пък обясни, че в деня на изчезването видяла Ивана с хапчета срещу висока температура. Взела й ги, а по-късно Ивана пак се сдобила с хапчета.телеграф

Публикувана на
03 Март 2024 година