Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Шокиращо интервю на доведената щерка на президента на Франция

Тифен Озиер, доведената дъщеря на френския президент Еманюел Макрон даде скандално интервю за френската преса. В него разбива на пух и прах идилията, която изграждат с години майка й – Брижит и младият й съпруг, бивш неин ученик, че всичко с връзката им протекло безпроблемно през годините.
Тифен Озиер е само на 10 години, когато разбира, че нейната майка, учителката Брижит Макрон, се среща с ученика си, Еманюел Макрон, 25 години по-млад от ней.
Вече 40-годишната г-жа Озиер (Auzière), която току-що публикува първия си роман, използва разговора си със списанието Paris Match, за да сподели болезнени за нея теми.
Майка й все още била омъжена, когато се завъртял романсът с Макрон, така че трите й малки деца трябвало да търпят постоянни подмятания и коментари за „забранената връзка“.
По думите й, тя изключително болезнено понесла унижението на родния й баща - баща Андре-Луи Озиер, който бил принуден да напусне семейния дом през 1994 година. Той се развежда с Брижит чак през 2006 г., позволявайки на бъдещия френски президент да се ожени за съпругата му година по-късно.
Тифани споделя още, че винаги е говорила за баща си Андре в сегашно време, въпреки че той почива през 2019 г., на 68 години.
Базирано на разказа на Тифани, списанието описва как „младият Еманюел често звънял на звънеца в дома на семейство Озиер и слуховете се разраствали лавинообразно.
Те естествено оказали влияние върху трите деца в семейството – сестрата на Тифани– Лоранс, тогава на 17 години, на колкото е бил и Еманюел – бъдещият съпруг на майка им, става ясно от разказа на жената. Брат им Себастиен, тогава на 19 години, понесъл сплетните покрай скандалната връзка на майка им изключително тежко. Всички те били ученици в La Providence, римокатолическата гимназия в Амиен, където Брижит преподавала драма.
Пред „Пари Мач“ Тифен споделя и другата не по-малко травмираща история - тази с мълвата, че майка й Брижит всъщност е родена мъж. „Притеснявам се за нивото на обществото, когато чуя какво се разпространява в социалните мрежи за това, че майка ми е мъж“, казва тя.
Широко разпространилите се слухове отвеждат майка й в съда, където тя печели дело за клевета през 2023 година срещу журналист на свободна практика, който разпространил слуховете за нейния пол.
Днес Тифен Озиер е квалифициран юрист, живее в Кале със съпруга си и двете си деца и продължава да носи тежката травма от "грешната" любов на майка ѝ с днешния президент на Франция. /телеграф

Публикувана на
01 Март 2024 година