Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Д-р Щонова загубила дете

Д-р Неделя Щонова е сред най-обичаните от публиката звезди в танцово риалити „Денсинг старс“. Представянето й до момента е завидно и тя е сред основните претенденти за спечелването на формата. 50-годишната лекарка изумява с пластичност и фигура.
От девойка тя е вярна единствено и само на своя любим съпруг. Радва се на дългогодишен брак с бившия главен архитект на Пловдив Валентин Маринов. Двамата имат 20 години разлика във възрастта. Запознали се на коледното празненствo на пловдивската община, но стрелата на Амур ги пронизала на Гребния канал, където играели тенис.
Красивата им любовна история обаче има и своите тежки моменти. Неделя и съпругът и, за когото това е втори брак, дълго време не можели да имат деца. Двамата се женят на 31 май 2008 г., а на тържеството пее Веселин Маринов, който е братовчед на младоженеца.
Лекарката все се надявала да стане майка, но 7 години без успех. И досега признава през сълзи, че няма да забрави как когато започнала с кариерата си в телевизията, чула от колеги: „Щонова може да има рейтинг и да ходи по конгреси, ама си няма дете. Тя е бездетна!“.
Дълго време светът й бил сринат заради хорските коментари и кризата в брака, но тя решила да прояви кураж, да не се фиксира в проблема, а да продължи напред. Запълвала времето си с много работа - прием на пациенти, писане на статии, предавания в телевизията.
Един ден съвсем изненадващо видяла двете чертички, а радостта се оказала двойна, кога то разбрала, че очаква близнаци от съпруга си. Щастието им се оказало краткотрайно, защото в четвъртия месец тя загубила едното бебе, което било момченце. „Сблъсках се с диагнозата „Синдром на изчезващия близнак“.
Остана дъщеря ни Лили. Всеки ден благодаря на моя доктор и на Бог, че имам поне един живо роден оцелял близнак. Лили се роди зодия Близнаци - на 9 юни“, разкрива Щонова.
Единствената дъщеричка на лекарката и съпруга й е кръстена с необичайното име Лилия-Сапфира. Лилия на майката на архитекта, а Сапфира на очите на д-р Щонова, които са сини, досущ като скъпоценния камък. „Дъщеря ми е щастлива с такива родители. Аз съм на възраст на дядо, а съм баща. От това по-хубаво няма. Имам син, който е много по-голям, от първия ми брак, но съм пропуснал детството му. Баба му и дядо му го изгледаха. А сега с дъщерята изживявам всичко - от установяването на бременността досега. Това е удоволствие, което човек може да осъзнае само като го изпита, но трябва да е достатъчно зрял“, казва съпругът арх. Маринов.лупа

Публикувана на
29 Февруари 2024 година