Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Запалиха нарочно "Биоферма Голденбург" край Пловдив

Пожар лумна тази нощ в „Биоферма Голденбург“ в Белащица край Пловдив и предизвика паника срес жителите на района. До тази кошмарна ситуация се стигна, след като повече от 3 години продължиха съдебните битки между проф. д-р Невен Голденбург и съседите му, които не не желаят да се построи онкологична болница в “квартала на богатите “.
Идеята на предприемача е да премести първата частна онкологична болница в България от центъра на Пловдив в Белащица. В цял свят тези лечебни заведения са изнесени извън градовете, където въздухът е по-чист и самата природа е фактор за по-бързото възстановяване на болните пациенти.
В „Биоферма Голденбурт“ болницата ще е според най-съвременните европейски изисквания, за да могат пациентите и техните близки да се чувстват комфортно. Ще има много зелени площи и паркинг за повече от 200 автомобила.
След редица скалъпени обвинения "добронамерените комшии" платиха за медийни репортажи, в които се разказа как "всемогъщият" професор е спрял работата на кариерата в Белащица, за да осъществи проекта си за мегаболницата. Само за една година те са пуснали над 40 доноса до всевъзможни инстанции срещу биофермата. Отвсякъде обаче са получили отговор, че тя е напълно законна.
След като и този план за спиране на строежа не проработи, те издебнаха докато д-р Голденберг е в чужбина и запалиха биофермата, която приготвя храната за пациентите на двете болници и хотела, на които е собственик.
Онкологичната болница в Пловдив се утвърди като лидер в областта на онкотерапията у нас. Тя разполага с над 100 легла. Тук пациенти от цяла България намират изход от тежката житейска ситуация, в която са изпаднали.

Публикувана на
12 Февруари 2024 година