Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Татковци протестират пред Съдебната палата

Татковци се събраха на протест пред Съдебната палата в Пловдив днес. Исканията им са за реформи в законодателството, свързани със споделеното родителство. Целта е отчуждаването на единия родител, който живее извън дома, а в повечето случаи бащата, да се сведе до минимум. Организатор на протеста е Фондация „Споделено родителство“.
“Искаме реформи в законите. На всички родители да им стане ясно, че децата са на първо място. Събрали сме се днес тук, за да поискаме равенство. Какъв е проблемът двама родители да участват паралелно в живота на децата си? Няма проблем, но законът не го позволява. Искаме споделено родителство и равни права за мама и за тати”, заяви един от организаторите на протеста.
Повод за протестите в цялата страна, а сега и в Пловдив, е жестокото убийство на Пейо Пеев. То бе планирано и извършено от съпругата му и нейната майка по особено жесток начин в края на януари, а причината - именно спор за бащинство.
“Много се радвам, че за пръв път протестът излиза извън София. Някои хора са дошли тук специално. Вчера имаше протест във Варна, в момента има протест и в Бургас и това е начинът да бъдем чути. Ставаме все повече и повече. Два пъти в месеца да виждаме децата си е престъпление. Искаме промяна на законите”, категорични са протестиращите. /трафикнюз

Публикувана на
10 Февруари 2024 година