Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бащата на близнаците от Цалапица с люта закана

Бащата на близнаците от Цалапица Валентин и Борислав Динкови, арестувани във връзка със смъртта на Митко, проговори - засега единствено с публикации във Facebook. Петър Динков се готви да съди участници в протестите, които настояват за справедливост за убитото момче, пише GlasNews.bg.
Динков пише, че вече е почнал да подготвя и дела. "Не ми е проблем, вече съм почнал да подготвям документите за делата". Така отговаря на коментар на свой съгражданин, който твърди, че участниците в протестите ще бъдат съдени за клевета. Динков коментира, че след залавянето на Бизюрев вече "може да говори".
"Кошмарат почва за теб, Рангел вече е заловен и мога да говоря", гласи част от позиция на Петър Динков, отправена към жител на Цалапица. (Правописът е запазен - бел. а. ) "... И има доста за говорене", допълва той.
"Всички чакат показанията на Рангел, като го докарат всичко ще се изясни, затова не искам да говоря да не кажете че казвам моя версия", пише Динков.
Според прокуратурата Динкови му помогнали, като са осигурили кола за превоз на тялото и инструменти, с които е изкопана дупката. После са прикрили всичко със строителни отпадъци.
Всички протестиращи и близки на убитото момче смятат, че Валентин и Борислав Динкови не са просто укриватели, както е записано в обвинението и трябва да получат максимални присъди за това, което са извършили.

Публикувана на
04 Декември 2023 година