Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Убиецът на Митко задържан със сила

Заподозреният за убийството на Димитър Малинов в Цалапица – Рангел Бизюрев, беше задържан вчера в Дания. Българските власти го издирват от четири месеца.
От самото начало жителите на Цалапица подозират умишлено забавяне на разследването от страна на МВР. Те многократно протестираха с искане за справедлив процес срещу всички, замесени в престъплението. В крайна сметка бяха уволнени бившият директор на областната дирекция на МВР-Пловдив Васил Костадинов и началникът на Районното управление в Стамболийски Ангел Керпиев.
Бизюрев е задържан в сряда в провинциален град, където започнал работа във фирма за почистване на стъкла. Информацията за пребиваването му в Дания е получена по реда на международното полицейско сътрудничество. В понеделник с видеоконферентен разговор българските и датските власти са уточнили детайлите по задържането.
Разследващите обясниха, че тъй като Бизюрев е живял дълго време в чужбина, е изградил мрежа от контакти, които са му позволили да се укрива.
„Не се учудвам, че някой му е помагал –няма как човек без пари да се издържа в Германия, в Дания, в която и да е държава по света. Как отиде до Дания?“, коментира днес пред Би Ти Ви майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова.
Тя е убедена, че близки и приятели на Рангел от България са му помагали да се укрива толкова дълго време.
Властите ѝ показали снимка, направена по време на ареста, на която обвиняемият е с белезници. Бизюрев направил опит да избяга.
„Направил е опит да избяга, целите му дрехи бяха в сняг. Загледах се точно в дрехите и ми казаха, че е направил опит да избяга и затова органите на реда са използвали сила, бутнали са го на земята, за да го приклещят“, каза тя.

Публикувана на
30 Ноември 2023 година