Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Какво ви пречи Лепа Брена, бе, музиканти със сплъстени коси и косми в ушите!?

Тези дни се разпространи многострадален пост за това, че Лепа Брена събрала публика, че ВИП масите стрували по 5000 лева, че културата ни отивала на кино. Едва ли културата ни отива на кино точно поради тази причина.
Лорд МИНЧЕВ

Тя културата ни и на кино дори не ходи. Тя, културата ни, види се, иска само да критикува, но съкън - да не бъде критикувана. Та не можеш да кажеш на хората какво да харесват и това си е. Лепа Брена е легенда и ако не я слушам, то си е мой избор. Но не мога да забраня на хората да я харесат.
Кого да харесам – някой български мрънкащ музикант, със сплъстени коси и косми в ушите ли? Да харесам някоя вехта естрадна певица, говореща ни за внуци, кухня, пенсии.
Лепа Брена и звезди от нейния ранг ни държат далече от такава естетика и който иска, нека и се наслаждава. Парите са на публиката и тя определя как да си ги похарчи. И ако най-паче има недоволство срещу бюджета за култура, нека музикални и други дейци се съберат на площада, /а не по кафенета и Фейсбук/, но точно сега докато вали сняг, за да подчертаят държавническото безсилие и подигравка към тях.
И да започнат да правят хубава музика, да станат приветливи и добре облечени, защото сцената изисква това. Да махнат тези костюми с цвят на шипков мармалад, да си вчешат косите и ги боядисат.
Да не „пеят“ на пълен плейбек, най-вече! Не съм срещал нищо по-неприятно от мрънкащ музикант и певица, която говори за внуци, докато е обута в черен ластичен панталон. Освен това, работил съм с Лепа Брена, момичето си е много възпитано и прекрасно.

Публикувана на
29 Ноември 2023 година