Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Ще те убия!“

Военнослужещият Димитър Христакев, който бе арестуван след стрелба в пловдивския квартал „Кършияка“, е подал жалба в прокуратурата срещу Марио Маринов, с когото влезе в разправия за паркомясто и го простреля. Той се е оплакал, че е бил удрян и заплашван с убийство. Това потвърдиха от прокуратурата.
Марио Маринов се е приближил към Димитър Христакев с думите: „Ще те убия!“, и започнал да удря военнослужещия.
Предвид това, че Маринов е доста едър и е бил видимо агресивен, Христакев се е изплашил и извадил оръжието си за самозащита. "Нападнат е вербално и физически, бил е удрян и бит, отбранявал се е. Освидетелстван е от Съдебна медицина. Още при задържането са установени наранявания. Пуснахме жалба до прокуратурата срещу пострадалия за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и за закана за убийство", каза неговият защитник адв. Пламен Бонев.
Очаква се прокуратурата да разпореди полицията да извърши проверка по изложените твърдения в жалбата. Ако се установят данни за извършени престъпления от страна на Маринов, той също ще бъде привлечен като обвиняем. По закон проверката трябва да приключи в двумесечен срок.
В момента единствено 33-годишният Христакев е с повдигнато обвинение за опит за убийство и с взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5000 лева.
Според събраните първоначално данни Христакев спрял колата си пред гаража на 32-годишния Маринов, за да отиде и да си вземе храна от близък ресторант.
Собственикът на гаража видял паркиралия автомобил и подал сигнал в полицията. Екип на Трето РУ тръгнал към адреса.
Две минути след първия сигнал анонимен гражданин подал втори сигнал, че на същия адрес има простреляно лице. Служители на Трето РУ минута-две по-късно пристигат на място и установяват две лица с огнестрелни рани. Освен Маринов, пострада е и случаен минувач.

Публикувана на
20 Ноември 2023 година