Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ураганен вятър помля Пловдив

Заради силния вятър: Телефоните на Пожарната в Пловдив прегряха, 19 дървета паднаха.На 27 сигнала заради силния вятър са се отзовали огнеборците от пловдивската пожарна. Аварийно- спасителните действия се извършват от екипи на пожарната и Сектор "Специализирани оперативни дейности.
Няма пострадали граждани, щетите са само материални. 19 са случаите на паднали дървета и счупени клони. По даповед на зам.-кмета на общината Иван Стоянов извънредно на работа в помощ на пожарната са извикани и екипи на общинското предприятие "Паркове и градини". Те също работят по сигнали в различните квартали на града. Много от падналите дървета са скъсали жици, което е наложило и намеса на хора от електроснабдяване.
Висяща жилищна изолация в ЖК "Тракия", паднали дървета и клони върху автомобили и на пътното платно, ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели са част от подадените сигнали.
От пожарната съветват пловдивчани и строителните фирми да се погрижат за безопасността- балкони, огради скелета, рекламно информационни елементи, тъй като се очаква силните пориви на вятъра да продължат през цялата нощ.марица

Публикувана на
19 Ноември 2023 година