Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Удар в десетката, кандидат за кмет хем с научна титла, хем с 20-годишен опит в общината

Един от кандидатите е удар в десетката какъв трябва да е кметът на Пловдив. Хем е с научна титла, доказваща, че няма да е някой случайник. Хем има 20 години стаж в общината, факт, че е в час с какво се случва в града. Той е Красимир Асенов, доцент по културна антропология и социално управление, доктор от пловдивския университет, магистър по управление на кризи и конфликти, бакалавър по публична администрация. Номиниран е за градоначалник от ДПС.

Динко ПЕТКОВ
От 20 години е общинар. Започва като експерт, главен експерт, началник отдел. Три мандата подред е заместник кмет на район „Северен.“
Не е службогонец, твърди, че толкова години е общинар, за да работи за имиджа на Пловдив като най-толерантния град – заедно живеят и християни, и мюсюлмани, и евреи, и католици.
„Пловдив е пример за света, как етнически групи могат за съжителстват в мир и сговор. За съжаление през годините на Прехода в махалите хората живеят на ръба на оцеляването, изоставени и от държавата, и от местната власт. А те също са пловдивчани. Имат като останалите семейства и деца. Отнасят се към тях дискриминационно.“, казва каква е истината той.
„Красито е душа-човек. Различен е от нас – с цял куп тапии, акъл има колкото искаш. Никога обаче не се е големеел. Можеш всеки ден да го видиш в махалата. Дава ни надежда, че няма да я караме все така в мизерия!“, коментира новината, че е кандидат за кмет бай Нури от Шекера.
„Не знам да има по-отворена врата за обикновените хора като нас от вратата на кабинета на Красимир Асенов в кметството. Няколко пъти съм бил при него. Имах проблеми с къщата. Убеди ме, че мой е кусурът. Прави-струва, помогна ми да я узаконя. Да е жив и здрав!“, благодарен е баща на три деца от Арман махала.
„Синът и щерката учат за средно образование. Ръка му целуват на Краси Асенов. Едва докретаха до 5 клас. Не знаеха български. Той се захвана с тях, разбраха, че без да имат образование, нищо няма да стане с тях. Дъщерята сега смята да учи за лекарка. Това ще е чудо!“, твърди, че гласува с две ръце за него, като се върне специално от Германия гастарбайтер от Столипиново.
Лично Ахмед Доган е одобрил кандидатурата му за кмет след събеседване. Впечатлило го е, че е опитен администратор, университетски преподавател, чете лекции в страната и чужбина, утвърден експерт в областта на социалните и хуманитарни науки, урбанистиката и културата. Неотдавна се върна от САЩ, където беше лектор в елитен университет.
„За мен Пловдив е началото на европейската цивилизация“ и „Всеки обичащ искрено красивия Пловдив е необходимо да го приеме мащабно, цялостно. Без да изключва нито една структурна част от него. Има места с луксозно строителство и древни паметници, пластове история на 8000 години, съществуват обаче и райони, в които е необходима спешна намеса: инфраструктура, паркиране, озеленяване. Периферните зони на града се нуждаят от изцяло нова визия. Заедност, е ключът не само към разрешаването на проблемите на града, но и за завръщането към многовековната еклектична хармония и баланс в Древния Град.“, смята номинираният за кмет.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Публикувана на
29 Септември 2023 година