Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Проф. Старибратов, като нов кмет се захваща с брадясали проблеми, ще замени ли Альоша с Манол Пейков!?

Проф. Ивайло Старибратов сигурно е разочаровал всички дългопишковци под тепетата, т.е. четящите само големи букви. Тъкмо те бяха въодушевени, че най-после ще имат кмет като мед в лицето на Манол Пейков. Подля му вода. Той е номинацията за градоначалник на ПП-ДБ. „Работата беше опечена, какво му трябваше да я разваля.Даже не знаем за него дали не е късопишков, т.е. решаващ малки задачи или напротив – само с корен квадратен. Дано е като нас по тази линия пишковската!“, коментират унило те.
Динко ПЕТКОВ


„Какво толкова му харесаха, че шкартираха нашето момче, а? Бил математик. Че кой не е знае колко прави две плюс две! Бил фарси със задачите с по няколко неизвестни. Ама не е известно дали може да събере пари и за един генератор за Украйна, нали!“, недоволстват прецаканите пловдивчани. А пък да не говорим, че никой не го е чул как пее. Нека се пробва да изкара „Крокодилът Гена“, че да го видим. Ясно е, че е мъж, не е обаче Мъж на годината като Манолчо. Не е курназ да нападне посред бял ден офиса на Гергов, че да очакваме да е кмет със здрава ръка. Бил автор на 1000 задачи. Една обаче не я написал на шльокавица, че да кажем какъв новатор е. Кара си я по-старому –събиране, изваждане и още нещо.
Най-много критики търпял проф. Старибратов, че като стане кмет ще се захване с брадясали проблеми. Приоритети му били подобряване на транспорта и градския въздух, прозрачно управление и по-активното участие в различни европроекти и програми. Хайде да не се прави на месия. Коскоджами ти градоначалници не можаха да се оправят с тези проблеми, че той ли. А Манол Пейков гарантирано за месец-два щеше да реши тези брадясали пловдивски проблеми. Отсвириха. С пратилскш огън.
Проф. Старибратов вече имал концепция за съдбата на Альоша. Също един брадясал проблем. С 30-годишна давност. Първо се закани да го бутне д-р Томасян. Ядец. Даже легендарният Спас Гърневски не успя да го мръдне. Въпреки, че се заканваше на мястото му да вдигне шише на Кока-Кола. И Зико, чийто ръст е почти колкото на Альошата, предвидливо си изми ръцете, че събарянето на руския солдат не било в момента най-важното.
Лесно му е на него. Не е отявлен евроатлантик като проф. Старибратов. Не е одобряван от Посолството. Не е вързан за генерал Наско и Ицето Ивановия.
Новият бъдещ кмет обяви на страницата си в социалната мрежа, че ще действа „нахъсано“. Може би е искал да каже „насъскано“. Не се знае какво му е здравословното състояние, но си личи, че е опериран от скромност. Изпъчи се предизборно: „Аз съм човекът, който с честност, достойнство, но и с математическа прецизност може да сложи ред в управлението на града, което, сигурен съм, крие множество вътрешни скоби с множество неизвестни. Благодаря на тези, които ме мотивираха да се включа в може би най-важната битка – битката за моя град!Отговорността е присъщо мое качество, каквото и да правя. “ И пак натъртва: „Има повод да се говори за преместването на паметника на Альоша. Със сигурност ще предизвикам подобен дебат. Неговото място трябва да бъде заето от някоя от личностите, на които България е разчитала и трябва да отдаде почит“.
За да се реваншира, че като кукувица зае чуждо гнездо, следва да обяви, че вместо Альоша, ще постави горе на Бунаржика не кой да е друг, а Манол Пейков. Нали сам казва, че трябва да е някоя от личностите, на които България разчита. А на него разчита и Украйна. Без видният пловдивчанин ще я кара на тъмно. Пък шмайзерът ще приляга на юначния му нрав. Дано не попречи да бъде осъществено това, заради предупреждението на специалистите, че ако заменят Альоша с Пейков, тепето няма да издържи тежестта на снагата му.

Иначе самият Пейков адмирира избора на проф. Старибратов за кандидат-кмет: „Не зная дали проф. Старибратов има по-добри шансове от мен да стигне до балотаж и да спечели кметското място…– човек с добра репутация и солидна биография…Ако цената, която трябва да платим, за да съхраним и развием тази коалиция, е свързана с това да преглътнем гнева и неудовлетворението си (задето, видите ли, не е станало така, както на нас ни се е искало) и да проявим търпение и зрелост – тази цена НЕ Е твърде висока. С две думи - подкрепям безрезервно кандидатурата на проф. Старибратов за кмет на Пловдив.“

Публикувана на
19 Септември 2023 година