Новина от категория Светът
Архив на публикациите

„Къде е жена ти?“

Седмата фабрика на “Тесла” да бъде изградена в Турция - това предложение отправи турският президент Реджеп Ердоган към собственика на компанията Илон Мъск.
Двамата се срещнаха през уикенда в Турската къща - 36-етажен небостъргач, разположен в Манхатън, Ню Йорк, съобщи Анадолската агенция. Милиардерът отиде на срещата с малкия си син Х, което беше повод за коментар от турския лидер, който е в САЩ за Общото събрание на ООН.
“Къде е жена ти?” - попитал Ердоган.
“О, тя е в Сан Франциско”, отговорил му шефът на “Тесла” и “СпейсЕкс” и пояснил, че са разделени, като предимно той се грижи за сина си.
Х е едно от трите деца, които Мъск има с поп певицата Граймс. Двамата периодично се събират и разделят.
По време на срещата в Ню Йорк Ердоган изтъкнал пред Мъск технологичния напредък на Турция, включително планове за дигитализиране на държавни услуги и засилване на развитието на изкуствения интелект.
По негови думи страната можела да си сътрудничи в бъдеще и със “СпейсЕкс” предвид предприетите стъпки за развитие на турската космическа програма. Ердоган отбелязал и успеха на Анкара в производството на безпилотни летателни апарати “Байрактар” TB2. Използвал момента да покани милиардера на “Технофест”, който ще се проведе в Измир по-късно този месец.
Най-богатият човек на света отговорил на Ердоган, че много турски доставчици вече работят с “Тесла” и че Турция е сред основните кандидати за следващата фабрика. лупа

Публикувана на
19 Септември 2023 година